Συγχαρητήρια των πολιτικών αρχηγών στον Εμανουέλ Μακρόν

Συγχαρητήρια των πολιτικών αρχηγών στον Εμανουέλ Μακρόν

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρησαν για την εκλογή του οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του β' γύρου για τη γαλλική προεδρία που δείχνουν ευρεία επικράτησή του επί της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

«Η νίκη του είναι μια ανάσα για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστούμε μαζί στενά προκειμένου να αλλάξει πορεία η Ευρώπη, να εμπνεύσει ξανά τους λαούς της, να μη ξαναζήσουμε ποτέ τον εφιάλτη της ακροδεξιάς», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριακός Μητσοτάκης, χαιρέτισε τη νίκη Μακρόν, κάνοντας λόγο για μια νέα εποχή ελπίδας και ρεαλισμού για τη Γαλλία. 

«Είναι μία νίκη με αντανάκλαση σε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που μάχονται για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τις μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Είναι μια ήττα των δυνάμεων της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του εθνικιστικού απομονωτισμού», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα νέων πολιτικών συνθέσεων που ενώνουν δυναμικά πολιτικά ρεύματα. Αλλά και μία επιτυχία που δίνει νέα πνοή στην ευρωπαϊκή ιδέα. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα. Για να πάμε μπροστά με ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη. Αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά της πατρίδας μας».

«Ελπίδα για καλύτερες μέρες», συνιστά η νίκη Μακρόν, επισημαίνει στην ανάρτησή της στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν αποτελεί ανάσα για κάθε προοδευτικό Ευρωπαίο. Αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και ελπίδα για καλύτερες μέρες», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή