Kλιμάκιο της ΝΔ συναντήθηκε με τους πρυτάνεις του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ

Kλιμάκιο της ΝΔ συναντήθηκε με τους πρυτάνεις του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Η Ελλάδα οφείλει να επενδύσει στην εξωστρέφεια και αιχμή του δόρατος είναι τα πανεπιστήμιά μας", δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, μετά τις συναντήσεις που είχε, ως επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη.

Τα μέλη του κλιμακίου της ΝΔ ενημερώθηκαν για τα θέματα που απασχολούν τα δύο πανεπιστήμια, καθώς και για τις δυνατότητες διεύρυνσης του ρόλου τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε: «Η χειμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα οφείλει να επενδύσει στην εξωστρέφεια. Αιχμή του δόρατος τα πανεπιστήμιά μας! Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, αντί να στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάζουν στην Πρίστινα, τη Σόφια και το Βελιγράδι, αντιστρέφοντας το ρεύμα, μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά από την Πρίστινα, τα Σκόπια, τα Τίρανα, το Βουκουρέστι, τη Σόφια και το Βελιγράδι να σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις του βορειοελλαδικού χώρου».

Επίσης, ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε πως η Μακεδονία είναι μία αληθινή πρωτεύουσα για ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο ενός διεθνούς κέντρου παιδείας και πολιτισμού. «Παράλληλα, η διασύνδεση των πανεπιστημίων μας με την αγορά εργασίας, την κοινωνία και την ερευνητική δραστηριότητα μπορούν να προσφέρουν λύσεις και προοπτική σε χιλιάδες νέους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για μία θέση εργασίας. Αυτό, όμως, προϋποθέτει να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο παραγωγής γνώσης και καινοτομίας και όχι να τις καθυποτάσσουμε, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση εξαιτίας των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων, σε μοντέλα ξεπερασμένα και αποτυχημένα», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή