NΔ – Ποτάμι κατά ΕΡΤ με αφορμή τις γαλλικές εκλογές

NΔ – Ποτάμι κατά ΕΡΤ με αφορμή τις γαλλικές εκλογές

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαυστικό σχόλιο με το οποίο αναφέρει «εξίσωση Μακρόν και Λεπέν» από την ΕΡΤ, εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «σήμερα, προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν».

Αναλυτικά: 

«Οι πολιτικές αθλιότητες της Ε.Ρ.Τ. συνεχίζονται.

Σήμερα, προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν.

Το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή “10 στην ενημέρωση” λέγοντας ότι “μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος”.

Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται».  

Αντίδραση ΕΡΤ

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ ανακοινώνεται ότι:

«Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.

Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη Γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των Γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά.

Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται.

Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του.

Όπως συνέβαινε πάντα και παντού, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων είναι εύστοχα ή λιγότερο εύστοχα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, για την περίπτωση που σήμερα εγκαλείται η ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος της δεν εξέφρασε ουδεμία προσωπική άποψη. Μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα – για του λόγου το αληθές, το σχετικό απόσπασμα μπορεί εύκολα να το αναζητήσει κανείς στο site της ΕΡΤ.

Αυτό για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική αθλιότητα. Ουδέν σχόλιον»

Ανακοίνωση από ΠΟΣΠΕΡΤ

Λίγη ώρα αργότερα η ΠΟΣΠΕΡΤ προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «οι γνωστοί κοινοί συκοφάντες που διυλίζουν το κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο ξιφούλκησαν πάλι σήμερα εναντίον της ΕΡΤ». Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι συγκεκριμένα κόμματα με φίλια προς αυτά ΜΜΕ, προσπαθούν να απαξιώσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τους εργαζόμενους της, νομίζοντας ότι έτσι κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

«Κύριοι του "μαύρου" σας έχουμε απαντήσει πολλαπλώς και τεκμηριωμένα. Δεν θα σας δώσουμε την ικανοποίηση να ασχοληθούμε με συκοφαντίες που διακινείτε και την δήθεν πολιτική που παράγετε, όταν είσαστε ‘σεις οι ίδιοι της Νέας Δημοκρατίας και των δορυφόρων σας έχετε φέρει το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλιώσει και επιβάλατε, λόγω της ιδεολογίας σας, αυτές τις θανατηφόρες πολιτικές. Στο κατήφορο χρησιμοποιούμε τα φρένα, σεις όμως δεν "έχετε σώας τας φρένας" που δεν διορθώνεται, πώς να σας πάρουμε σοβαρά και που θα σταματήσετε;», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η κοινωνία δεν θα ακολουθήσουν σε αυτόν τον «κατήφορο της λασπολογίας», προσθέτει η ΠΟΣΠΕΡΤ, και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απερίσπαστοι στο καθήκον τους, χωρίς να αποδέχονται κανενός είδους καθοδήγηση.

Ποτάμι: Στην ΕΡΤ αποκαλούσαν «άφθαρτη» τη Λεπέν 

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Παραβλέπουμε τα κομματικά (;) κλισέ που χρησιμοποιεί «η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης» και πάμε στην ουσία. Άλλο είδηση, άλλο σχόλιο, άλλο ρεπορτάζ, άλλο διαδόσεις και άλλο ψέμα. Ορισμένοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ φαίνεται να μην μπορούν να ξεχωρίσουν αυτές τις έννοιες. Και στις γαλλικές εκλογές πήραν ξανά τον κατήφορο. Μίλησαν για την «κρυφή προσωπική ζωή» του Εμμανουέλ Μακρόν, για την «ύποπτη χρηματοδότηση» του, για τις «σχέσεις του με τις τράπεζες», για τις «νεοφιλελεύθερες ιδέες» του. Όλα αυτά δηλαδή που έλεγε και ξανάλεγε η εκπρόσωπος πασών των λαϊκιστών κυρία Λεπέν. Η οποία στα ίδια «ρεπορτάζ» συνοδευόταν συνήθως με το προσωνύμιο «άφθαρτη».

Έχει όμως το δικαίωμα ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ να είναι με την Λεπέν; Και βέβαια έχει. Αλλά στο παραβάν ή στον ελεύθερο χρόνο του. Όταν είναι στον «αέρα» της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να προβάλει τεκμηριωμένες απόψεις και στην περίπτωση που θέλει να αναφέρει κάτι ακραίο και αρνητικό είναι υποχρεωμένος να αναφέρει την πηγή. Και τέλος πάντων είναι αδιανόητο την ώρα που όλη η προοδευτική Ευρώπη βγάζει αναστεναγμούς ανακούφισης εσύ να επιλέγεις να πεις τα χειρότερα για τον νέο Γάλλο Πρόεδρο. Όλα αυτά βέβαια τα γνωρίζουν κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Μπορεί να είναι λίγοι (όπως λίγοι ήταν και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) αλλά αξίζει να τα υπερασπιστούν και τελικά να αντισταθούν στις εμμονές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή