Στις 18 Μαΐου η ψήφιση των μέτρων

Στις 18 Μαΐου η ψήφιση των μέτρων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαΐου αναμένεται, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, να ψηφιστούν από την εθνική αντιπροσωπεία τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μέτρα. Το νομοθέτημα, βάσει του νέου σχεδιασμού, αναμένεται να κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, την προσεχή Παρασκευή (12 Μαΐου), αν και εξαιτίας των περιστάσεων δεν θα πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να κατατεθεί ακόμα και το Σάββατο).

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας, σχεδιάζεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης. Τα μέλη των επιτροπών θα κληθούν να ψηφίσουν επί των μέτρων έως την Τρίτη, προκειμένου, την επομένη και για δύο ημέρες, να κατατεθούν προς τελική συζήτηση και έγκριση από την Ολομέλεια.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι όχι απλώς δεν θα υπάρξει πρόβλημα «διαρροών» από τη δικομματική πλειοψηφία, αλλά και ότι θα υπάρξουν κοινοβουλευτικές ομάδες άλλων κομμάτων που θεωρείται πιθανόν να ψηφίσουν θετικά κάποια από τα αντίμετρα, δηλαδή –σύμφωνα με την κυβερνητική επιχειρηματολογία– τα θετικά μέτρα που αποφασίστηκαν στις διαπραγματεύσεις.

Απώλειες και οφέλη

Ιδιαιτέρως, ελέχθη πως μεγάλο πρόβλημα θα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως με τα φορολογικού χαρακτήρα αντίμετρα. Υπό το πρίσμα αυτό ο κ. Βούτσης επανέλαβε μια θέση που έχει ακουστεί στο παρελθόν από κυβερνητικά χείλη, ότι δηλαδή από τα μέτρα κάποιοι θα έχουν απώλεια και κάποιοι θα ωφεληθούν.

Το χρέος

Ενδιαφέρον έχει πως ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι όλοι οι βουλευτές, την ώρα που θα κληθούν να ψηφίσουν, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα σχετικά με το χρέος. Ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το πώς αυτό θα επιτευχθεί («όλα θα γίνουν», ακούστηκε να λέει), περιοριζόμενος να προσθέσει πως, ούτως ή άλλως, τέσσερις ημέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει επ’ αυτών. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό, πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή