Ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις «βλέπει» το ΚΚΕ

Ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις «βλέπει» το ΚΚΕ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την οποία κατηγορεί για υποκριτικά «πανηγύρια» σε σχέση με τα εργασιακά, εξαπέλυσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, με αφορμή την απόφαση για «ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των εμποροκαταστημάτων».

Προπομπός

Για τον Περισσό, που αντέδρασε στο άνοιγμα των καταστημάτων την περασμένη Κυριακή, όπως και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, η απόφαση για ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας των καταστημάτων, που έρχεται ως παράμετρος της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, αποτελεί επί της ουσίας προπομπό και οδηγό «νέων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι με τη συμφωνία που φέρνει «υλοποιεί και ολοκληρώνει ένα πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ».

Μη πραγματική νίκη

Την ίδια στιγμή, αναφορικά με το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, ο Περισσός σχολιάζει ότι «η επικράτηση Μακρόν έναντι της αντιδραστικής, αποκρουστικής υποψηφιότητας Λεπέν αποτελεί νίκη για τα τμήματα εκείνα του κεφαλαίου που είναι σταθερά προσανατολισμένα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη, σε αντίθεση με εκείνα που αμφισβητούν –για τα δικά τους συμφέροντα– αυτή την πορεία. Σε καμία περίπτωση, συνεπώς, δεν αποτελεί πραγματική νίκη για τον γαλλικό λαό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή