Υπέρ διακομματικής γραμμής για την ελάφρυνση το Ποτάμι

Υπέρ διακομματικής γραμμής για την ελάφρυνση το Ποτάμι

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν, έστω ως προς τον τρόπο που πρέπει να διευθετηθεί το πρόβλημα του δημοσίου χρέους, επισήμανε χθες ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης προκαλώντας τον πρωθυπουργό να καλέσει την αντιπολίτευση και να συμφωνηθεί από κοινού το πώς πρέπει να χειριστεί η χώρα το θέμα το αμέσως επόμενο διάστημα. «Είναι απαραίτητο να δουλέψουμε μεθοδικά και να κάνουμε όλοι μαζί μια πατριωτική πρόταση για το χρέος», είπε ο κ. Θεοδωράκης στον ΣΚΑΪ, ενώ συνεργάτες του διευκρίνιζαν λίγο αργότερα ότι το Ποτάμι θεωρεί εθνικά αναγκαίο να συσταθεί από τη Βουλή μια επιτροπή ειδικών για να καταλήξει σε προτάσεις κοινής αποδοχής και, αν χρειαστεί, να συγκληθεί ακόμη και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να τις επικυρώσει. «Ολοι ξέρουμε ότι με τα μέτρα και τα αντίμετρα που “διαπραγματεύθηκε” μόνη της η κυβέρνηση συμφωνία δεν θα υπάρξει στη Βουλή με την αντιπολίτευση. Ας καταλάβει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας ότι έστω στο ζήτημα του χρέους μια διακομματική γραμμή είναι αναγκαίο να επιτευχθεί, καθώς το ζήτημα αυτό δεν αφορά το δικό μας μέλλον, αλλά των παιδιών μας», έλεγαν χθες στη Σεβαστουπόλεως.

Μια ευθεία πρόκληση, όμως, απηύθυνε χθες ο κ. Θεοδωράκης και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιδιώκοντας εμφανώς να καταδείξει τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο πώς βλέπουν την επόμενη ημέρα της χώρας (αφού φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία) η Ν.Δ. και το Ποτάμι.

«Εμείς λέμε ότι ο πρώτος στόχος μιας επόμενης κυβέρνησης είναι η αποκομματικοποίηση του Δημοσίου. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία αυστηρή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ και όχι με την ευθύνη των γραφείων των υπουργών, γιατί κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη ότι ένας υπουργός οποιουδήποτε κόμματος θα είναι αντικειμενικός», είπε ο κ. Θεοδωράκης. Και προεξοφλώντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα δίσταζε να συμφωνήσει σε αυτήν την αυτονόητη για τον ίδιο μεταρρύθμιση είπε «δεν έχουμε ίδιες απόψεις με τον κ. Μητσοτάκη σε σχέση με το Δημόσιο», γιατί «εμείς πιστεύουμε στην εκδίωξη των κομματικών εγκάθετων από το Δημόσιο» που «έχουν μπει στο παρελθόν τόσο από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ όσο σήμερα και από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι, με αφορμή την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, ο κ. Θεοδωράκης ευλόγως θέλησε να υπενθυμίσει ότι ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχε σε ανύποπτο χρόνο αναπτύξει σχέσεις μαζί του, εν αντιθέσει με τον κ. Τσίπρα, που στήριξε αρχικώς τον Μελανσόν, τον κ. Καμμένο, που απεδείχθη ο εκλεκτός της Μαρίν Λεπέν, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη, που αίφνης ανακάλυψε τον Μακρόν έχοντας στηρίξει δημοσίως τον Φιγιόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή