Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Tο Grexit δεν βρίσκεται πια στην ημερήσια διάταξη

Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Tο Grexit δεν βρίσκεται πια στην ημερήσια διάταξη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Grexit δεν βρίσκεται πια στην ημερήσια διάταξη», τονίζει στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο χριστιανοκοινωνιστής Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Σέντερ, μια ημέρα μετά την συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί σήμερα διαφορετική πορεία από εκείνη που ακολουθούσε το 2015 επί Γ. Βαρουφάκη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προέρχεται και αυτός βέβαια από έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο, προσπαθεί ωστόσο να διεξάγει συνετές διαπραγματεύσεις», αναφέρει ο κ. Σέντερ, και προσθέτει:

«Δεύτερον, οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν και επομένως "θα ήταν λάθος να ξεριζώσεις ένα φυτό που μόλις άρχισε να φυτρώνει"».

Ακόμη, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει σήμερα ένα σοβαρό σχέδιο για ένα Grexit, ενώ συμπληρώνει, με αφορμή και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση, ότι «με τη διαδικασία του Brexit διαπιστώνουμε πόσο δύσκολη θα ήταν μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή