ΔΗΣΥ: Η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους

ΔΗΣΥ: Η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σκληρή επίθεση της επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφης Γεννηματά, στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενεργοποίησε η δημοσιοποίηση, χθες, των λεπτομερειών της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους θεσμούς για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Για «διαρκές μνημόνιο Τσίπρα» μίλησε η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζοντας ότι η συμφωνία «δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους» και εξήγησε τη θέση της αναφέροντας ότι, εκτός από τα νέα επώδυνα μέτρα που επεκτείνονται, όπως είπε, έως το 2020, η συμφωνία «επιβάλλει δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια». Μάλιστα, η κ. Γεννηματά σχολίασε δηκτικά ότι η αποκάλυψη των λεπτομερειών της συμφωνίας εξηγεί γιατί η κυβέρνηση δεν κατέθεσε τα σχετικά κείμενα, όπως είχε ζητήσει η ΔΗΣΥ.

«Οσα βγαίνουν στο φως για το τέταρτο μνημόνιο αφαιρούν ακόμη και το “φύλλο συκής” από την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, αναφορικά με την υπόθεση της τροπολογίας που ψήφισε η κυβέρνηση και αφορά τη διαγραφή προστίμων της εταιρείας ΣΕΚΑΠ. Ο κ. Λοβέρδος επικαλέστηκε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Ιβάν Σαββίδης ή η εταιρεία του, με την οποία αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την αποφυγή των προστίμων που είχαν επιβληθεί στη ΣΕΚΑΠ. Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι εφόσον υπήρχε σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία για το θέμα των επίμαχων προστίμων, τότε η τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση συνιστά παρέμβαση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στη δικαστική, με τον νομοθέτη να παρεμβαίνει υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει ότι εφόσον ισχύουν τα προαναφερόμενα, τότε τίθενται νέα ζητήματα κυβερνητικών ευθυνών και η υπόθεση παίρνει άλλη μορφή. Ερωτά, δε, τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν υπήρχε δίκη σε εξέλιξη για την υπόθεση και σε ποιο στάδιο βρισκόταν η διαδικασία.

Σφοδρή ήταν, εν τω μεταξύ, η αντίδραση του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το υπουργείο Παιδείας. Η Χαρ. Τρικούπη έκανε λόγο για «προχειρότητα των πολιτικών των ΣΙΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εκπαίδευση και για διαρκή απαξίωση της νέας γενιάς και των οικογενειών τους».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή