Στην Τουρκία «αναζητούν» τα χαμένα μαλλιά τους

Στην Τουρκία «αναζητούν» τα χαμένα μαλλιά τους

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιατρικός τουρισμός σώζει την Τουρκία. Οπως όλοι οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη, ο Τζαμίλ θέλει να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί και να κάνει βόλτα με το πλοίο στον Βόσπορο. Ωστόσο, αυτός ο 27χρονος Παλαιστίνιος είναι εκεί για έναν ακόμη λόγο: την εμφύτευση μαλλιών, 1.500 τριχών, συγκεκριμένα.

Με 300 ειδικά κέντρα στην εμφύτευση μαλλιών, η Κωνσταντινούπολη έγινε βασικός κόμβος αυτής της βιομηχανίας των τριχών της κεφαλής που γνωρίζει πλήρη άνθηση, προσελκύοντας ενδιαφερόμενους απ’ όλο τον κόσμο, κυρίως από τη Μέση Ανατολή.

Εμπειροι χειρουργοί, τεχνολογία αιχμής και λογικές τιμές: η προσφορά της τουρκικής πόλης ανέδειξε την Κωνσταντινούπολη σε Μέκκα όσων χάνουν τα μαλλιά τους, οι οποίοι επωφελούνται από την παραμονή τους για να κάνουν τουρισμό, υποστηρίζοντας έναν λίαν πληγέντα τομέα λόγω της ασταθούς κατάστασης ασφαλείας.

«Ηρθα και για εμφύτευση μαλλιών και για να κάνω τουρισμό», εξηγεί ο Τζαμίλ. «Η φήμη της Τουρκίας στις εμφυτεύσεις μαλλιών είναι εξαιρετική», δήλωσε μετά τη χειρουργική του επέμβαση σε κλινική της Κωνσταντινούπολης.

Ο Σαουδάραβας Φαϊσάλ έκανε και αυτός εμφύτευση μαλλιών στην Κωνσταντινούπολη, όπου ένας από τους θείους του πήγε και χειρουργήθηκε πριν από αυτόν.

«Αυτό που με έκανε να το αποφασίσω ήταν η μεγάλη και γρήγορη τριχόπτωση που είχα. Αρχισα να αποκτώ φαλάκρα και τότε αποφάσισα να κάνω εμφύτευση μαλλιών σε μια κλινική της Κωνσταντινούπολης».

Αν το πρωτοφανές κύμα επιθέσεων και η απόπειρα πραξικοπήματος κατέστρεψαν τον τουριστικό τομέα στην Τουρκία, η βιομηχανία μεταμόσχευσης μαλλιών δεν έχει πληγεί διόλου.

Η ανδρογενετική αλωπεκία (φαλάκρα) αποτελεί συσχετισμό δράσης της γονιδιακής προδιάθεσης, των ανδρογόνων (ανδρικών ορμονών) και της βιολογικής διαδικασίας της ωρίμανσης. Σε αρκετές περιπτώσεις, η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται στην εποχικότητα, στη λήψη φαρμάκων, στην αναιμία, σε προβλήματα του θυρεοειδούς, σε δερματολογικές παθήσεις, σε διατροφικές ανεπάρκειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή