ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: «Πως να προχωρήσουν οι επενδύσεις όταν οι κρατικές υπηρεσίες αγνοούν τους νόμους;»

Ποτάμι: «Πως να προχωρήσουν οι επενδύσεις όταν οι κρατικές υπηρεσίες αγνοούν τους νόμους;»

Το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της «Κ» που αφορά στην ανάκληση της παραχώρησης κτιρίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που ζητεί με επιστολή της προς το υπουργείο Ναυτιλίας η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Το Ποτάμι, μέσω του εκπροσώπου του Δημήτρη Τσιόδρα επισημαίνει: 

«Μετά το Ελληνικό, η Cosco. Το Υπουργείο Πολιτισμού ξαναχτύπησε. Ύστερα από την προσπάθεια χαρακτηρισμού ως διατηρητέων κτηρίων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αμφισβητεί τώρα περιουσιακά στοιχεία όπως οι εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν κάποτε οι διαμετακομιστικές αποθήκες των σιτηρών στο Λιμάνι του Πειραιά, οι οποίες με το νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, παραχωρήθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ, βασικός μέτοχος του οποίου είναι πλέον η Cosco. Από τη μια λοιπόν η κυβέρνηση ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις κι από την άλλη οι κρατικές υπηρεσίες αδιαφορούν για τους νόμους και συνεχίζουν να βάζουν κάθε είδους εμπόδια.

Σε λίγες μέρες ο κ.Τσίπρας θα επισκεφθεί την Κίνα, αναζητώντας επενδύσεις. Με ποια αξιοπιστία άραγε; Πώς θα τον πάρουν στα σοβαρά, όταν η μεγαλύτερη επένδυση της Κίνας στη χώρα, εκτός από τα κλάματα των υπουργών του, εξακολουθεί να συναντά κάθε είδους εμπόδια; Πως μπορούν να προχωρήσουν οι επενδύσεις όταν οι ίδιες οι κρατικές υπηρεσίες αγνοούν ακόμη και τους νόμους του ελληνικού κράτους;»