Ανακοίνωση Κουρουμπλή για την επιστολή ΥΠΠΟΑ και τον ΟΛΠ

Ανακοίνωση Κουρουμπλή για την επιστολή ΥΠΠΟΑ και τον ΟΛΠ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O υπουργός ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής μιλά για "πνεύμα συνεργασίας με το υπουργείο πολιτισμού και με την ΟΛΠ ΑΕ" στο πλαίσιο της οποίας "εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάδειξη και την ανάπτυξη των πολιτιστικών χώρων του Πειραιά". Αποφεύγει επίσης δηλαδή να μπει στην ουσία του θέματος που είναι η αξίωση της γενικής γραμματέως του πολιτισμού να ανακληθεί η παραχώρηση συγκεκριμένων κτηρίων στον ΟΛΠ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας στο λιμάνι του Πειραιά, αποτελεί διακηρυγμένη προτεραιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την ιδιωτικοποιημένη πλέον εταιρία «ΟΛΠ Α.Ε.» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εμπόδιο στην ίδρυση και λειτουργία μουσείων, στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία.

Σε πνεύμα συνεργασίας με το ΥΠΠΟΑ και με την εταιρία «ΟΛΠ ΑΕ» εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες για την ανάδειξη και την ανάπτυξη των πολιτιστικών χώρων του Πειραιά.»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή