ΔΗΣΥ: Ανέξοδες εξαγγελίες από τον Αλέξη Τσίπρα

ΔΗΣΥ: Ανέξοδες εξαγγελίες από τον Αλέξη Τσίπρα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κυβερνητική προσπάθεια αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα δυσμενή μέτρα που περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με τους θεσμούς κατήγγειλε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, χθες και προχθές για την Υγεία και την Παιδεία, αντίστοιχα. Βεβαίως, η κίνηση του κ. Τσίπρα να συγκρίνει το κυβερνητικό σχέδιο για θέσπιση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, μάλλον όξυνε ιδιαίτερα τα αντιπολιτευτικά ανακλαστικά της Χαριλάου Τρικούπη. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για μια μεταρρύθμιση που «όταν θα είναι ολοκληρωμένη θα έχει αντίστοιχη αξία με τη μέγιστη των μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, που ήταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας τη δεκαετία του ’80». Και η αναφορά του δεν ερμηνεύθηκε ως αναγνώριση του μεγέθους της μεταρρύθμισης εκείνης αλλά ως προσπάθεια καπηλείας της.

«Την ώρα που το ΕΣΥ βυθίζεται και η Παιδεία απαξιώνεται από την πολιτική του, ο κ. Τσίπρας προχωρά σε ανέξοδες εξαγγελίες, χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, χωρίς διάλογο, χωρίς την εξασφάλιση πόρων για την εφαρμογή τους», έσπευσε να δηλώσει η κ. Γεννηματά. Πρόσθεσε, δε, ότι «τα θέματα που αφορούν την Υγεία και την Παιδεία είναι πολύ σοβαρά και ευαίσθητα για να χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακά πυροτεχνήματα». Τέλος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν ενδιαφέρεται να κάνει τις εξαγγελίες του πράξη και ότι απλά επιχειρεί να κερδίσει χρόνο παραμονής στην εξουσία.

Εσωκομματική ένταση

Την ίδια στιγμή, χθες, αναζωπυρώθηκε η ένταση στο εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, όταν ο διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, ζήτησε από τον Στέφανο Ξεκαλάκη να εγκαταλείψει το γραφείο στο οποίο είχε εγκατασταθεί όταν ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα του κόμματος. Ο κ. Ξεκαλάκης απάντησε με επιστολή προς τον κ. Σαλαγιάννη, στην οποία κάνει λόγο για «απόπειρες πολιτικού εξοστρακισμού του», οι οποίες εντείνονται όσο επιμένει να θέτει πολιτικά ζητήματα για την πορεία και την προοπτική του κόμματος. Στην επιστολή του ζητεί να τοποθετηθούν όλοι και να δοθούν απαντήσεις για το ποιοι οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή κατάσταση, για την τοποθέτηση σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και έναντι του ενδεχομένου συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ., αλλά και να απαντηθεί το ερώτημα «τι κόμμα θέλουμε;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή