Βίτσας: Καμία μείωση μισθού σε στρατιωτικούς

Βίτσας: Καμία μείωση μισθού σε στρατιωτικούς

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις ότι οι αποδοχές των υπηρετούντων σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν θα υποστούν μειώσεις εξαιτίας των νέων μέτρων παρέσχε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας παράλληλα, πάντως, ότι μειώσεις πιθανώς να υπάρξουν στο μέλλον για εκείνους που σήμερα φοιτούν στη Σχολή Ευελπίδων.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε το γεγονός ότι, αν και αρμόδιος υπουργός, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ούτε το πότε ακριβώς θα ψηφιστούν τα μέτρα για τις αποδοχές των στρατιωτικών ούτε και το πότε ακριβώς θα τεθούν σε εφαρμογή. Και όλα αυτά, κατά τη διάρκεια μιας «διαδικαστικού» χαρακτήρα συνεδρίασης της Ολομέλειας, η οποία, παρότι αντικείμενό της είχε την κύρωση μνημονίου συνεργασίας με τη Νορβηγία σε θέματα άμυνας, προσέλαβε σε κάποια σημεία της χαρακτήρα πολιτικής αντιπαράθεσης, ενόψει ακριβώς της κατάθεσης και συζήτησης των μέτρων για τη β΄ αξιολόγηση.

«Το μισθολογικό κόστος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν μειώνεται ούτε κατά ένα cent. Οι αμοιβές που απολαμβάνουν εκείνοι οι οποίοι αυτήν τη στιγμή είναι στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν θα αλλάξουν. Δεν μειώνεται ο μισθός τους ούτε κατά ένα cent», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, για να συνεχίσει, έχοντας έναν ενδιαφέροντα μικρό διάλογο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Από κει και πέρα, στη βάση των νέων ειδικών μισθολογίων, τα οποία θα έρθουν, και μιλάμε από δω και πέρα, δηλαδή όταν μιλάμε για τους αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων –να σας το πω έτσι– μιλάμε για αυτούς οι οποίοι θα βγουν ύστερα από τέσσερα χρόνια και η ειδική ρύθμιση, η εσωτερική που μένει να τη δούμε πλήρη, προβλέπει»…

Ανδρ. Λοβέρδος: «Την άλλη εβδομάδα θα τη δούμε;».

Δ. Βίτσας: «Αυτό τώρα, το υπουργείο Οικονομικών το γνωρίζει, κύριε Λοβέρδο. Σας λέω τα δικά μου».

Α.Λ.: «Είναι στον νόμο που έρχεται;».

Δ.Β.: «Δεν το γνωρίζω. Και από εκεί και πέρα, δεν θα έχουμε μειώσεις ή θα είναι ελάχιστες, σε κάποια θα έχουμε και αυξήσεις».

Κριτική

Νωρίτερα, τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο κ. Αθ. Θεοχαρόπουλος –επίσης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη– άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που θα τεθούν προς ψήφιση προκειμένου να κλείσει η β΄ αξιολόγηση. Ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι προκαλεί έκπληξη που η αντιπολίτευση αντιδρά «επειδή άνοιξε πλέον ένας ορατός δρόμος για να τελειώσει η μνημονιακή περίοδος» και προσέθεσε: «Η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλο κομμάτι της αντιπολίτευσης θα παραμείνει μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια και μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2019 στον ρόλο του ρεπόρτερ. Γιατί πολιτική πρόταση δεν μπορεί να κάνει, δεν έχει να κάνει. Φοβούμαι ότι θα μπει σε μια διαδικασία ενός στρατηγικού αδιεξόδου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή