ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίαιη επίθεση Τζήμερου κατά περιφερειακής συμβούλου

Βίαιη επίθεση Τζήμερου κατά περιφερειακής συμβούλου

Προπηλάκισε και στη συνέχεια χτύπησε την περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) Αλεξάνδρα Μπαλού ο Θάνος Τζήμερος (επίσης περιφερειακός σύμβουλος) κατά τη διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου χθες, με θέμα συζήτησης τους δασικούς χάρτες. Η κ. Μπαλού, απευθυνόμενη στον Θάνο Τζήμερο, του ζήτησε τον λόγο για το γεγονός ότι εισερχόμενος στην αίθουσα είχε σκίσει τις αφίσες του ΚΚΕ με τις οποίες καλούνταν οι εργαζόμενοι σε απεργία.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου αποφάσισε την αποβολή του κ. Τζήμερου, ο οποίος όμως αρνήθηκε να αποχωρήσει φωνάζοντας «είστε φασίστες» και συνεχίζοντας να σκίζει αφίσες. Η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να επανέλθει η τάξη στην αίθουσα, ενώ με την παρέμβαση άλλων περιφερειακών συμβούλων ο κ. Τζήμερος αποχώρησε.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Η επίθεση του περιφερειακού συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της περιφερειακής συμβούλου της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής Αλεξάνδρας Μπαλού είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του περιφερειακού συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής», τόνισε.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά του Θάνου Τζήμερου, έκανε λόγο για «έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα». Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η βίαιη επίθεσή του αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος».