Γεροβοασίλη για απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου: «Οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν»

Γεροβοασίλη για απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου: «Οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι συμβασιούχοι θα σας βεβαιώσω ότι θα πληρωθούν. Ο τρόπος με τον οποίο θα πληρωθούν θα αναζητηθεί όταν θα ξέρουμε το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς δεν έχουμε δει την απόφαση, η οποία δεν θα ανακοινωθεί σε λιγότερο από 10 μέρες. Μας απασχολεί ιδιαίτερα πώς θα λυθεί το πρόβλημα των ανθρώπων που μένουν εγκλωβισμένοι αλλά προσκρούει σε θέματα του Συντάγματος και σε δημοσιονομικούς περιορισμούς», δήλωσε στον Αlpha 989 η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αφορμή τις διαρροές για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της παράτασης των συμβάσεων στους ΟΤΑ.

«Σήμερα έχουμε μπροστά μας εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Έχουν προσληφθεί καθαριστές που είναι πολύ σκληρή δουλειά με 650 ευρώ. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν προσληφθεί με τη δική μας κυβέρνηση. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα αυτών που είναι σε τέτοιες συνθήκες εργασίας και μάλιστα είναι και ζήτημα της δικαιοσύνης. Απασχολεί την κυβέρνηση και τους εργαζομένους. Τα προηγούμενα χρόνια χωρίς προσλήψεις τα προβλήματα στο δημόσιο ήταν πολλά. Αυτοί που φωνάζουν σήμερα για τους συμβασιούχους είναι οι πρώτοι που προχώρησαν σε παράταση συμβάσεων . Προτεραιότητα της κυβέρνησης, να σταματήσει ο κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός προανήγγειλε ότι «ετοιμάζονται προγράμματα για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα για ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις».

Αναφερόμενη στο ζήτημα του χρέους η κα Γεροβασίλη είπε ότι «τα προηγούμενα προγράμματα απέτυχαν, αυτό θα πετύχει όταν θα έχουμε μια απομείωση του χρέους.

Είμαι αισιόδοξη γιατί η Γερμανία αντιστέκεται όσον αφορά στη ρύθμιση του χρέους αλλά θεωρεί προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και το ύψος και η διάρκεια εξαρτώνται απόλυτα από το τί θα γίνει συνολικά με το χρέος»

 «Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα αλλά θεωρούμε ότι θα είναι βιώσιμο το πρόγραμμα και θα επιτευχθεί η έξοδος της χώρας από την κρίση όταν υπάρξει ρύθμιση στο ελληνικό χρέος. Η ελληνική προσπάθεια είναι μεγάλη και θα δούμε που θα καταλήξει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή