Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνόπουλος – Δήλωση από τον Κυρ. Μητσοτάκη

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνόπουλος – Δήλωση από τον Κυρ. Μητσοτάκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Αντωνόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του ευπατρίδη, πρώην βουλευτή και ιδρυτικού στελέχους της Παράταξής μας, Γιάννη Αντωνόπουλου.

Υπηρέτησε με ήθος το δημόσιο βίο – την κεντρική πολιτική σκηνή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση – και πρόσφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μαγνησία.

Στους οικείους του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια».

Ποιος ήταν ο Γιάννης Αντωνόπουλος

 Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι ο  πρώην βουλευτής Μαγνησίας Γιάννης Αντωνόπουλος.  Διετέλεσε βουλευτής Μαγνησίας από το 1974 ως το 1981 ενώ για πολλά χρόνια είχε υπηρετήσει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος της κοινότητας Κισσού.

Ο Γ. Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας το 1930, σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πολιτεύθηκε για πρώτη το 1966 με την ΕΡΕ και τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, χωρίς ωστόσο, να γίνουν εκλογές. Την περίοδο της δικτατορίας, τάχθηκε ενάντια, ιδιαίτερα μετά το «Κίνημα του Ναυτικού».

Την μεταπολίτευση, εκλέχθηκε βουλευτής της ΝΔ το 1974 και το 1977 και βοήθησε τη Μαγνησία, ενώ ένα από τα έργα του, είναι και το Κολυμβητήριο του Βόλου. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος, την περίοδο του 1985 τάχθηκε στο πλευρό του Κωστή Στεφανόπουλου για την αρχηγία της Ν.Δ. με αντίπαλο τον Κ. Μητσοτάκη και στην συνέχεια ακολούθησε τον Κωστή Στεφανόπουλο στο κόμμα που ίδρυσε την ΔΗΑΝΑ. Έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Βόλου και τα επόμενα χρόνια έγινε πρόεδρος της Κοινότητας Κισσού (1994) ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μουρεσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή