«Γαλάζια πυρά» για το θέμα του ΟΑΣΘ

«Γαλάζια πυρά» για το θέμα του ΟΑΣΘ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμησή του, ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρούνται εξαιτίας της «απαράδεκτης» και «συνεχιζόμενης» διαμάχης, ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, εξέφρασε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας.

«Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη και συνεχή κόντρα του κ. Σπίρτζη με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, η οποία έχει ως μόνο θύμα τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μένουν χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Γκιουλέκας, με αφορμή την επίσχεση εργασίας που προανήγγειλαν για την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Κριτική ασκεί στην κυβέρνηση και ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τον ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρει ο κ. Καλαφάτης, το νομοσχέδιο «παραβλέπει ευρωπαϊκές οδηγίες, που προβλέπουν ανοικτές διαδικασίες και δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς, μπλέκοντας σε περιπέτειες και τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα» ενώ κατηγορεί τον κ. Σπίρτζη ότι «εμπαίζει» τους δημάρχους, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, σκληρή κριτική κάνει, μέσω γραπτής δήλωσής του και ο βουλευτής τη ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, κάνοντας λόγο για «εν κρυπτώ και αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Σπίρτζη να επιβάλλει…ξαφνικό θάνατο στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης».

«Οι πρακτικές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” δεν χωρούν σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Για αυτό, καλώ τον αρμόδιο υπουργό να αφήσει στην άκρη πρακτικές ρεβανσισμού και μέσω του διαλόγου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση προς όφελος κοινωνίας και εργαζομένων» αναφέρει ο κ. Καράογλου, υπογραμμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να μείνει ούτε μια ώρα χωρίς αστικές συγκοινωνίες.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή