ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση Κασιδιάρη σε Δένδια

Για φασιστικές αντιδημοκρατικές συμπεριφορές έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού, καταδικάζοντας τόσο τη συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, όσο και τη στάση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.
 
«Απερίφραστα πρέπει να καταδικάσει η βουλή την συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη», τόνισε ο Γιώργος Κατσιαντώνης εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, καλώντας το προεδρείο της Ολομέλειας να αναλάβει τις ευθύνες του και «να μην επιτρέψει ουδεμία άλλη τέτοια ενέργεια αλλά και να προστατεύσει την αξιοπρέπεια των βουλευτών».
 
Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι μίλησε για «εικόνες ντροπής» και χαρακτήρισε «λεκέ του Κοινοβουλίου», τη χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια.

«Εδώ μιλάμε για κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι για φασιστικά καθεστώτα. Καλώ όλα τα κόμματα και τους βουλευτές που έχουν μυαλό να απομονώσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτηση στο Twitter σχολίασε την επίθεση του Η. Κασιδιάρη και τις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. «Κάποτε ήταν γραφικά περιστατικά που συνέβαιναν «αλλού». Τώρα οι τραμπούκοι θέλουν να δέρνουν & στην δική μας Βουλή. Δεν θα τους περάσει!» αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Κάποτε ήταν γραφικά περιστατικά που συνέβαιναν "αλλού". Τώρα οι τραμπούκοι θέλουν να δέρνουν & στην δική μας Βουλή. Δεν θα τους περάσει!