«Οχι σε όλα» από τη ΔΗΣΥ στη Βουλή

«Οχι σε όλα» από τη ΔΗΣΥ στη Βουλή

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που συνεδρίασε χθες υπό τη Φώφη Γεννηματά, επιβεβαίωσε την απόφαση να καταψηφιστεί από τους βουλευτές της το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση τόσο επί της αρχής, όσο και στα επιμέρους άρθρα – μέτρα και αντίμετρα. Στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τα «αποκαλυπτήρια» του νέου πακέτου μέτρων με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ανεβάζουν τους τόνους της κριτικής έναντι της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για καταστροφική συμφωνία. Η κ. Γεννηματά, που συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους των ενστόλων και σήμερα θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προετοιμάζεται, σύμφωνα με συνεργάτες της, για υψηλών τόνων σύγκρουση στη Βουλή, με επίκεντρο την ανάδειξη των σκληρών μέτρων που θίγουν, όπως αναφέρεται, πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, αλλά και τις ανακολουθίες της κυβέρνησης.

Το συνέδριο

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβάζουν, παράλληλα, «στροφές» όσον αφορά την προετοιμασία του συνεδρίου στα τέλη Ιουνίου. Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, η κ. Γεννηματά κατέθεσε την πρότασή της για τα επόμενα βήματα, υπογραμμίζοντας ότι το συνέδριο θα εισηγηθεί προς τα κόμματα συγκεκριμένες ενέργειες και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της πορείας ως προς τη μορφή του νέου φορέα – αν θα είναι πολυκομματικός ή όχι. Θα πρέπει να ακολουθήσει, σύμφωνα με την ίδια, η εκλογή επικεφαλής από τη βάση και μετά ιδρυτικό συνέδριο και εκλογή οργάνων, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται το αργότερο στις αρχές του 2018.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά φρόντιζαν να διευκρινίσουν ότι «τίποτε δεν μπαίνει δογματικά» και ότι στον προσυνεδριακό διάλογο θα συζητηθούν όλα για να ληφθούν αποφάσεις τόσο για τον χρόνο όσο και για τις διαδικασίες. Η ΔΗΜΑΡ αλλά και οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία εμφανίζονται να διαφωνούν με την εκλογή αρχηγού πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών ίδρυσης του ενιαίου φορέα και της ανάδειξης των οργάνων. Από τη ΔΗΜΑΡ επιμένουν, επίσης, στην επιλογή νέου σήματος και σε ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας μέχρι το τέλος του 2017, διευκρινίζοντας ότι θεωρούν το πολυκομματικό σχήμα μόνο ένα μεταβατικό στάδιο στην πορεία για ενιαίο φορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή