Τροπολογία της ΝΔ για τη χρηματοδότηση τεσσάρων δράσεων από το πλεόνασμα

Τροπολογία της ΝΔ για τη χρηματοδότηση τεσσάρων δράσεων από το πλεόνασμα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις «δράσεις» για την ενίσχυση πληγέντων από την κρίση κοινωνικών ομάδων προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση να χρηματοδοτηθούν άμεσα, από το διαπιστούμενο πλεόνασμα, με τροπολογία την οποία κατέθεσαν 13 βουλευτές της ΝΔ.

Ειδικότερα ζητείται: Πρώτον η χρηματοδότηση για την διασφάλιση των αναγκαίων θέσεων ώστε όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να βρίσκονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δεύτερον, η κατάργηση του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Τρίτον, η επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και στις ζωοτροφές από το 24% στο 13%. Τέταρτον, η μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος κατά 20%.

Οι προτείνοντες βουλευτές, με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Χρ. Σταϊκούρα, υπογραμμίζουν πως το κόστος το οποίο συνεπάγεται η υιοθέτηση αυτών των ρυθμίσεων, ανέρχεται σε 865 εκατ. ευρώ. Αυτό, όπως υποστηρίζουν, σημαίνει πως όχι μόνο δεν τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2017, αλλά και ότι είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου, περί την «επιστροφή» μέρους του πλεονάσματος στην οικονομία.

«Με τις παρεμβάσεις αυτές επιτυγχάνεται η ελάφρυνση του φορολογικού βάρους σε όλη την οικονομία, ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, τόνωση της αγοράς κατοικίας, στήριξη της οικογένειας, ενίσχυση της πρώιμης κοινωνικοποίησης των παιδιών και ένταξή τους στο «σχολικό» περιβάλλον που συνδέεται με καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα, και αύξηση της απασχόλησης του δεύτερου εργαζόμενου στο σπίτι, δηλαδή συνήθως των γυναικών», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Ο συνδυασμός των παρεμβάσεων αυτών επιφέρει θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και αύξησης της οικονομικής ανάπτυξης, δηλαδή των δύο βασικών ζητούμενων στη χώρα μας μετά από παρατεταμένη περίοδο της κρίσης».

Πέραν του κ. Σταϊκούρα, την τροπολογία υπογράφουν οι: Κ.Τσιάρας, Απ.Βεσυρόπουλος, Γ.Βλάχος, Θ.Καράογλου, Γ.Καρασμάνης, Γ.Κασαπίδης, Ι.Τραγάκης, Ελ. Αυγενάκης, Δ.Σταμάτης, Θ.Φορτσάκης, Κ.Χατζηδάκης και Ντόρα Μπακογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή