Στρατηγική «συσπείρωσης» και «φουλ επίθεσης» από τη ΝΔ

Στρατηγική «συσπείρωσης» και «φουλ επίθεσης» από τη ΝΔ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τακτική της αποδόμησης του κυβερνητικού έργου κομμάτι – κομμάτι έχει επιλέξει η ΝΔ, εν όψει της συνέχειας, μετά και την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου, που αναμένεται να έρθει αύριο Πέμπτη στη Βουλή.

Η «επιθετική» στρατηγική της ΝΔ φάνηκε από το γεγονός της διαδικτυακής καμπάνιας που ξεδιπλώθηκε τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας στη δημοσιότητα 4 βίντεο με σκληρή κριτική. Τα βίντεο αφορούν στους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οι οποίοι και θα σηκώσουν ως επί το πλείστον το βάρος των νέων μέτρων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΝΔ στο πρώτο βίντεο ο μισθωτός με εισόδημα 8.636 ευρώ το χρόνο, δηλαδή μηνιαίο μισθό περίπου 750 ευρώ, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωνε φόρο, με τη μείωση του αφορολόγητου θα πληρώσει φόρο 650 ευρώ χάνοντας σχεδόν έναν ολόκληρο μισθό.

Στο δεύτερο βίντεο έρχεται το παράδειγμα ενός συνταξιούχου με 35 χρόνια υπηρεσίας, ο οποίος λαμβάνει σύνταξη 1.182 ευρώ το μήνα. Με την ψήφιση των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση και τη μείωση της σύνταξής του χάνει 213 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2.556 ευρώ το χρόνο. Επιπλέον αναφέρεται πως η μείωση του αφορολόγητου θα επιφέρει επιπλέον απώλεια 650 ευρώ το χρόνο, ανεβάζοντας τις ετήσιες απώλειες του συνταξιούχου στα 3.206 ευρώ.

Στο τρίτο βίντεο σειρά παίρνει ο ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ το χρόνο. Σήμερα, πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ύψους 2.365 ευρώ το χρόνο. Με τα νέα μέτρα, θα πληρώνει 3.240 ευρώ το χρόνο.

Στο τέταρτο βίντεο έρχεται η περίπτωση του αγρότη με εισόδημα 11.000 ευρώ το χρόνο, που σήμερα πληρώνει 2.188 ευρώ το χρόνο ασφαλιστικές εισφορές και με τα νέα μέτρα θα πληρώνει σύνολο 3.521 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές, δηλαδή 1.333 ευρώ περισσότερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι 4 αυτές κοινωνικές ομάδες αποτελούν πλέον «ευπαθείς ομάδες».

Συσπείρωση της Koινοβουλευτικής Ομάδας

Ο πρόεδρος της ΝΔ για να περάσει πλήρως την εικόνα αυτή στην κοινωνία, θέλει μαζί του σύσσωμη την Κ.Ο να μεταφέρει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες ανά την Ελλάδα το μήνυμα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα «γαλάζια» γεύματα και δείπνα και η προσωπική επαφή του προέδρου της ΝΔ με τους βουλευτές, όπως αυτή που είχε πραγματοποιηθεί με την «σειρά του 2004» σε πρόσφατο γεύμα στην Καισαιριανή και επαναλήφθηκε χθες με τους πιο «παλιούς», δηλαδή εκείνους που εξελέγησαν από το 2000 και πριν στο Μικρολίμανο.

Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσει ένα αρραγές μέτωπο στο οποίο κανείς από την Κ.Ο δεν θα είναι ή δεν θα νοιώθει εκτός, καθώς δεδομένη πεποίθηση στην Πειραιώς είναι πως η φθορά της Κυβέρνησης μετά την ψήφιση και του τέταρτου μνημονίου θα αυξηθεί με ραγδαίο ρυθμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή