K. Χατζηδάκης: «Από Ρομπέν των φτωχών γίνατε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς»

K. Χατζηδάκης: «Από Ρομπέν των φτωχών γίνατε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εσείς οι πιο αντιμνημονιακοί απ' όλους υιοθετείτε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο, έχοντας ψηφίσει προηγουμένως το τρίτο» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφού αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τονίζοντας «είπατε αυτά τα μέτρα είναι εκτός συμφωνίας, άρα δεν πρέπει να παρθούν και είναι αντιδημοκρατικό η σημερινή Βουλή να ψηφίσει μέτρα που θα πάρει μια αυριανή Βουλή», ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας λέει ότι ψηφίζετε μέτρα αντιδημοκρατικά».

Σημείωσε ότι «μετά τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση, μετά τη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, ο SSM (Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός) θα είναι εδώ και θα κάνει κουμάντο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με έναν πρωτοφανή τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα, για περίπου 35 χρόνια».

«Στην αρχή της διαπραγμάτευσης σας ζητούσαν 3,6 δισ. μέτρα και μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση φτάσατε στα 4,9 δισ.» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η οικονομία είχε μπει σε αμυδρούς ρυθμούς ανάπτυξης το καλοκαίρι του 2016 και στη συνέχεια η οικονομία ξαναβούτηξε στο πηγάδι της ύφεσης. Η Ελλάδα είναι αυτή την ώρα η μόνη χώρα της Ευρωζώνης σε ύφεση».

«Είχατε δεσμευθεί για ένα σχέδιο για την ανάπτυξη μέχρι το Μάρτιο του 2016 και δεν έχετε κατορθώσει να στείλετε ούτε πέντε σελίδες στην επιτροπή για το πώς βλέπετε την ανάπτυξη της χώρας» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μετά το 2018 είναι αδύνατον να διατηρηθούν, εκτός αν θέλουμε να πνίξουμε την ελληνική οικονομία και κατέληξε λέγοντας «προσβάλετε τους Έλληνες πολίτες με τους πανηγυρισμούς σας και κυρίως τους φτωχούς ανθρώπους που σας πίστεψαν. Από Ρομπέν των φτωχών η κυβέρνησή σας έγινε η κυβέρνηση που εξαθλιώνει τους φτωχούς».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή