KKE: Αγώνας διαρκείας κατά του δ΄ μνημονίου

KKE: Αγώνας διαρκείας κατά του δ΄ μνημονίου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «ένα σκληρό μνημόνιο, δ΄ μνημόνιο» προσδιόρισε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα. Ο κ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε (ΑΝΤ1), στάθηκε ιδιαίτερα στα μέτρα που αφορούν νέες περικοπές στις συντάξεις και σε μια σειρά από επιδόματα, στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και σε αυτό που περιέγραψε ως «τραγικές αλλαγές στα εργασιακά», αποδομώντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί επιστροφής της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις. Ο γ.γ. του ΚΚΕ μίλησε για «προπαγανδιστικό τρικ της κυβέρνησης», απαντώντας σε ερώτηση για τα αντίμετρα. «Είναι η λογική “σου παίρνω 5, μπορεί να σου δώσω 1 εάν και εφόσον πιαστούν κάποιοι στόχοι”», δήλωσε. Οσον αφορά τη στάση του ΚΚΕ στη σημερινή ψηφοφορία, τόνισε πως οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν μόνο την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων και θα καταψηφίσουν όλα τα υπόλοιπα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «έχει απεμπολήσει οτιδήποτε προοδευτικό», και κατά της κυβερνητικής παράταξης συνολικά, λέγοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεπουλήσει τα πάντα».

Στο μήνυμά του στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες σε καθημερινό αγώνα διαρκείας απέναντι στο τέταρτο μνημόνιο. «Το κάλεσμά μας είναι: λαϊκός ξεσηκωμός παντού, ούτε μέρα ούτε ώρα χαμένη, δεν τελειώνει η μάχη ούτε σήμερα ούτε αύριο, συνεχίζεται», υπογράμμισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή