Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση το απόγευμα από το βήμα της Βουλής

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση το απόγευμα από το βήμα της Βουλής

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αναμένεται να εξαπολύσει το απόγευμα από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί στη διάρκεια της ομιλίας του «στις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης με θύμα την ελληνική κοινωνία η οποία παρακολουθεί την πατρίδα μας να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας». Θα επισημάνει δε πως αν δεν είχαν έρθει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος «η Ελλάδα θα είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στον λογαριασμό Τσίπρα – Καμμένου ο οποίος περιλαμβάνει «14,2 δισ. πρόσθετα βάρη για τους Ελληνες, δηλαδή 9,5 φορές περισσότερα από το e-mail Χαρδούβελη και 4,5 φορές περισσότερο από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014, δέσμευση της περιουσίας του Δημοσίου μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια και εκχώρηση της αρμοδιότητας για το χρόνο εφαρμογής των όποιων μέτρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Εξάλλου, στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το πρόγραμμα «δεν βγαίνει». «Πρώτον, γιατί έχει στρεβλό μείγμα πολιτικής. Με περισσότερους φόρους από ό,τι μπορεί να αντέξει η κοινωνία και η οικονομία μας. Και χωρίς καμία πραγματική διάθεση να μειωθεί το μέγεθος του κράτους και ο βαθμός παρέμβασης του στην οικονομία. Και δεύτερον, γιατί η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να βγάλει τη χώρα από την κρίση, την οποία διαρκώς αναπαράγει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή