Βουλή: Σε κλίμα πόλωσης η συζήτηση για τα νέα μέτρα (LIVE)

Βουλή: Σε κλίμα πόλωσης η συζήτηση για τα νέα μέτρα (LIVE)

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκρουσιακό κλίμα εξελίσσεται από το πρωί της Πέμπτης η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα, ώστε να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στο αμιγώς πολιτικό πεδίο, η κυβέρνηση –η οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική και από το σύνολο των κοινωνικών φορέων και των εκπροσώπων εργαζομένων, ενστόλων, δικαστικών, επαγγελματικών ομάδων, συνταξιούχων και ατόμων με αναπηρία– εμφανίζεται πλήρως απομονωμένη, έναντι μιας αντιπολίτευσης της οποίας κόμματα και ανεξάρτητοι βουλευτές, αν και με διαφορετικό σκεπτικό και επιχειρηματολογία, δείχνουν να συμφωνούν στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα είναι εξαιρετικά σκληρά για την οικονομία και την κοινωνία και πως τα λεγόμενα «αντίμετρα» είτε δεν θα εφαρμοστούν είτε είναι απλώς ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της συγκυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατατέθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επί της αρχής και των άρθρων του νομοσχεδίου. Αίτημα ονομαστικής επί της αρχής και για συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου αναμένεται να κατατεθεί και από τη ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή