Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Παραιτηθείτε και δώστε τον λόγο στον ελληνικό λαό»

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Παραιτηθείτε και δώστε τον λόγο στον ελληνικό λαό»

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Λέγατε ότι θα βάλετε τέλος στη λιτότητα και θα σκίσετε τα μνημόνια. Και σήμερα υπογράφετε τα μνημόνια δυο – δυο και με τα δύο χέρια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, προσθέτοντας πως «κλείνει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε η χώρα».

Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «παγιδεύει τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική».

«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινώντας την ομιλία του τόνισε πως «σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης αν δεν διακόπταν η πορεία της χώρας» και υπογράμμισε πως η «η πατρίδα μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας χωρίς τέλος».

Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έφερε «τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση», σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μέτρα που ψηφίζονται, ύψους 4,9 δισ., είναι 9,5 φορές περισσότερα από το «mail Χαρδούβελη».

«Έχετε καταντήσει να είστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρώπη». Όσον αφορά τα αντίμετρα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «ξέρετε καλά ότι τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ και τα μέτρα θα τα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση». 

Είπε επίσης ότι «το χειρότερο είναι πως τα αντίμετρα, αν εφαρμόζονταν, δεν αφορούν καν αυτούς που πλήττονται από τα μέτρα».

«Αν δεν μπορείτε να επιστρέψετε 865 εκατ. με φετινό στόχο πλεονάσματος 1,75%, πώς θα επιστρέψετε 3,6 δισ. με στόχο πλεονάσματος 3,5%;», διερωτήθηκε τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση να ψηφίσει τα μέτρα.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «δεν λέτε ότι οι αποφάσεις για το χρέος είναι ειλημμένες από το 2012 και την κυβέρνηση Σαμαρά». 

«Παραιτηθείτε και δώστε τον λόγο στον ελληνικό λαό

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει το ίδιο που έπραξε και το 2015, όταν παραιτήθηκε και έδωσε τον λόγο στον ελληνικό λαό, προτρέποντας τον πρωθυπουργό να «βγείτε μια βόλτα έξω από το Μαξίμου, να δούμε αν μπορείτε να κυκλοφορήσετε πέρα από τις κλούβες».

Σε άλλο δε σημείο της ομιλίας του, έστρεψε το βλέμμα του προς τον Αλέξη Τσίπρα και είπε: «αν είχατε στοιχειώδη ντροπή θα είχατε παραιτηθεί».

«Εξουσιομανής αμοραλιστής»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ λέγοντας πως «κάνατε ότι μπορούσατε για να διαλύσετε ΜΜΕ που δεν συνθηκολόγησαν, ενώ η ΕΡΤ έχει γίνει ΥΕΝΕΔ» και έκανε λόγο για σύστημα εκβιασμών και απειλών σε βάρος πολιτικών αντιπάλων.

«Από τη στιγμή που ένας αριστερός γίνεται εξουσιομανής αμοραλιστής δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια για το τι θα κάνει για να παραμείνει στην εξουσία» ανέφερε, δανειζόμενος σχετική αποστροφή από δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη. 

Κλείνοντας είπε:

«Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι "οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες" μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται».

Τέλος ανέφερε: «ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα βυθμισμένοι στον κυνισμό, το τέταρτο μνημόνιο είναι αποκλειστική σας ευθύνη, μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μνημόνιο Τσίπρα Καμμένου».

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή