Φώφη Γεννηματά: Καρικατούρα δικομματισμού χωρίς εισιτήρια

Φώφη Γεννηματά: Καρικατούρα δικομματισμού χωρίς εισιτήρια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή επίθεση εναντίον τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε κατά τη χθεσινή τοποθέτησή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Αφορμή στάθηκε η μετακίνηση του χρόνου της πρωτολογίας της κ. Γεννηματά, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για κακοπαιγμένη παράσταση χωρίς κοινό, περιγράφοντας την αντιπαράθεσή τους ως «καρικατούρα δικομματισμού που δεν κόβει πλέον εισιτήρια». Μίλησε για «πολιτικό σύστημα κατώτερο των περιστάσεων» και αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ομιλίας της ώστε να κάνει κατανοητό ότι η ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα της κυβέρνησης. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εκχώρηση» της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους στο ΔΝΤ και χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών «γραμματέα του κ. Τόμσεν». Περιέγραψε τη συμφωνία ως τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση, με επιτροπεία της χώρας. Επανέλαβε μια πρόταση που διατύπωσε προ ολίγων ημερών περί διανομής του κοινωνικού πλεονάσματος, το οποίο η ΔΗΣΥ υπολογίζει σε 1,9 δισ. ευρώ.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ, κατονόμασε την αποτυχημένη απόπειρα με τον κ. Καλογρίτσα και περιέγραψε –δίχως να κατονομάσει– την εύνοια της κυβέρνησης προς τον Ιβάν Σαββίδη. Η κ. Γεννηματά έκλεισε την ομιλία της ζητώντας από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, τονίζοντας, όμως, παράλληλα, ότι «η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς, που ταυτίζει το μέλλον της με εκείνο της χώρας». Η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι μόνη λύση είναι ένα «σχέδιο ελπίδας για τη χώρα» με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, την οποία περιέγραψε ως «εφικτή και αναγκαία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή