Δημήτρης Κουτσούμπας: Δύο αλλεπάλληλα μνημόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Δύο αλλεπάλληλα μνημόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος: «Καταγγέλλουμε στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους, στους ανέργους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως υπεύθυνη για την αλλεπάλληλη συρρίκνωση του βιοτικού τους επιπέδου, των εργασιακών δικαιωμάτων τους, την επιδείνωση της ζωής τους από τα αφόρητα φορολογικά βάρη και για τόσα άλλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημ. Κουτσούμπας. Για να προσθέσει σε υψηλούς τόνους: «Τα δύο αλλεπάλληλα μνημόνια που έφερε αυτή η κυβέρνηση είναι αρκετά για να πέσει η αριστερή μάσκα της, αυτή που καλλιέργησε ανοχή, που παγίδεψε με κινήσεις εντυπωσιασμού, με επισκέψεις ακόμα του πρωθυπουργού σε χώρους μνήμης και τιμής ηρωικών γεγονότων, ηρωικών μορφών του λαϊκού μας κινήματος, της ταξικής πάλης, της εθνικής αντίστασης, του δημοκρατικού στρατού, του ίδιου του ΚΚΕ».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε πως η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς συνιστά ουσιαστικά «ένα νέο μνημόνιο, ένα τέταρτο μνημόνιο». Απαντώντας δε στην επαναλαμβανόμενη, τα τελευταία 24ωρα, κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι για τα σκληρά μέτρα της συμφωνίας ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπογράμμισε: «Μάταια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι απλώς και μόνο πληρώνει τα σπασμένα της κακής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και ότι η ίδια είναι περίπου αθώα του εγκλήματος. Γι’ αυτή την πολιτική, όμως, είναι συνένοχοι όλοι τους και η άρχουσα τάξη της Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και το κουαρτέτο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά, όμως, είναι και η πρώτη που στο ενεργητικό της, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, θα έχει την ψήφιση δύο μνημονίων».

Σε ό,τι αφορά δε το ζήτημα των «αντιμέτρων», ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «ασύστολη εξαπάτηση» του λαού και για κυβερνητικές αλχημείες: «Η κυβέρνηση παίρνει πέντε από τις τσέπες του λαού, υπόσχεται να επιστρέψει πίσω ένα σε ορισμένους μόνο και αυτό εάν όλα πάνε καλά με τα πρωτογενή πλεονάσματα και εάν το εγκρίνουν οι εταίροι της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή