Σταύρος Θεοδωράκης: Οι καθυστερήσεις έφεραν νέα βάρη στους πολίτες

Σταύρος Θεοδωράκης: Οι καθυστερήσεις έφεραν νέα βάρη στους πολίτες

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οταν σας έλεγα “φέρτε τη συμφωνία του Γιούνκερ, μην καθυστερείτε άλλο”, εσείς μας χλευάζατε. Κλείσατε τις τράπεζες και φέρατε το χειρότερο από τα 3 μνημόνια. Τώρα και πάλι αναρωτιούνται οι ψηφοφόροι σας γιατί καθυστερήσατε επτά μήνες; Γιατί αφήσατε τους δανειστές να προσθέτουν συνεχώς νέα αιτήματα, ενώ η αβεβαιότητα μαχαίρωνε την οικονομία; Να σας πω τι καταφέρατε; Πέρυσι τον Ιούνιο λέγατε ότι η απαίτηση του ΔΝΤ, στην οποία υποτίθεται ότι αντιστεκόσασταν, ήταν 3,6 δισ. μέτρα. Και σήμερα φέρνετε 4,9 δισ. μέτρα. Δηλαδή 1,3 δισ. παραπάνω μέτρα. Δυστυχώς, λοιπόν, δεν είναι η απειρία. Είναι μια κουτοπόνηρη αντίληψη πολιτικής. Είναι οι ιδεοληψίες σας και η σκέψη σας στους πελάτες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και όχι στους πολίτες».

Ο πρόλογος είναι ένα μικρό δείγμα της ολομέτωπης κριτικής που έκανε χθες ο Στ. Θεοδωράκης στον Αλ. Τρίπρα και δευτερευόντως στον Πάνο Καμμένο. Επιχειρώντας μάλιστα έναν σύντομο απολογισμό της τελευταίας διετίας με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για να υπενθυμίσει τα ψέματα της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας, εξέφρασε επί λέξει την ευχή του «με την ψήφιση του νέου μνημονίου από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ να κλείσει επιτέλους ο κύκλος του εθνικολαϊκισμού και της κωλοτούμπας που κυριάρχησε από το 2010».

Στο γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παραδέχεται τα λάθη της, ο κ. Θεοδωράκης στοιχειοθέτησε την επιλογή του Ποταμιού να απορρίψει ακόμη και τα αντίμετρα. «Αντίμετρα σε τι; Σε μια εγκληματική καθυστέρηση; Το να υπόσχεσαι μελλοντικά κέρδη όταν γνωρίζεις ότι η πιθανότητα των κερδών είναι μηδενική, είναι πράξη εξαπάτησης», είπε και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση είχε στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα δεν θα έταζε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 2019, αλλά θα την έκανε χθες με σκοπό το 2019 ο φόρος να έχει πέσει στο 20% κι όχι στο 26%, που τάζει η κυβέρνηση. Αναφερόμενος, τέλος, στο έγκλημα που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στους ελεύθερους επαγγελματίες με τις ασφαλιστικές εισφορές, κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του «να βγείτε στο περιστύλιο, να ακούσετε τα συνθήματά τους και να θυμηθείτε τις μέρες που ήσασταν απέναντι. Μήπως και συνειδητοποιήσετε ότι τότε κάποιοι μουντζώνατε αυτούς που υπέγραφαν μνημόνια και σήμερα είστε εσείς που με τα δύο χέρια τα ψηφίζετε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή