Βασίλης Λεβέντης: Αν μου ζητούσαν προληπτικά μέτρα, θα είχα αποχωρήσει

Βασίλης Λεβέντης: Αν μου ζητούσαν προληπτικά μέτρα, θα είχα αποχωρήσει

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «αν ήμουν στη θέση του πρωθυπουργού και μου ζητούσαν προκαταβολικά λήψη μέτρων, θα παραιτούμην», ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης επέκρινε την κυβέρνηση και τον κ. Αλ.Τσίπρα για το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς, που κατατέθηκε με τη μορφή νομοσχεδίου προς έγκριση από το Κοινοβούλιο. «Η σημερινή συνεδρίαση δείχνει την αποτυχία των επτά ετών. Πέρασαν επτά χρόνια άκαρπης λιτότητας», σημείωσε, για να συνεχίσει: «Οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται και ζητούν μέτρα για το μέλλον. Δεν μας εμπιστεύονται επειδή ουδεμία κυβέρνηση, ούτε η σημερινή, έκανε μεταρρυθμίσεις. Οταν ζητούνται προκαταβολικά μέτρα, σημαίνει ότι η χώρα έχει χάσει την αξιοπιστία της. Συνιστά προσβολή του πρωθυπουργού και στο πρόσωπό του, προσβολή της χώρας η απαίτηση για νομοθέτηση προκαταβολικών μέτρων», πρόσθεσε.

Ο κ. Λεβέντης σχολίασε την επιμονή του συνόλου των στελεχών της πλειοψηφίας να αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά στα «αντίμετρα», υποστηρίζοντας πως το κάνουν αυτό «για να διαμορφώσουν μια εικονική πραγματικότητα πως δεν υπάρχουν μέτρα». Yπό αυτό το πρίσμα, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα: «Δεν διαλέξατε την οδό της ευθύτητας και της ειλικρίνειας. Μην κρύβεστε πίσω από “αντίμετρα”».

Μεταξύ άλλων δε, αφού επαναδιατύπωσε την πρότασή του για μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, αναφερόμενος και σε πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, την περίοδο του Πάσχα, είπε πως πρόσβαλε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όταν έλεγε πως ο κόσμος δεν αντιδρά και πως πάει εκδρομές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή