Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας μου είπε για νέο Γουδί

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας μου είπε για νέο Γουδί

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόβλεψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα έχει την εκλογική τύχη του ΠΑΣΟΚ», δηλαδή ότι θα καταρρεύσει, έκανε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε ακόμη μία συνέντευξή του (Vice), ο πρώην υπουργός με εμφανή απαξίωση για το πρώην κόμμα του υποστήριξε ότι ενώ «του ΠΑΣΟΚ του πήρε 20 χρόνια για να… πασοκοποιηθεί», «ο ΣΥΡΙΖΑ σε μερικές εβδομάδες κατάφερε να πάει από το “έγινε πραξικόπημα και δεν ψηφίζουμε τα μέτρα” στην εκλογίκευση του μνημονίου». Εξ ου και όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει πλέον στην τρόικα εσωτερικού».

Μεταξύ των νέων αποκαλύψεων του κ. Βαρουφάκη, ήταν και η «εκμυστήρευσή» του ότι την περίοδο του δημοψηφίσματος υπέστη –κατά δήλωσή του– έναν έμμεσο εκβιασμό από τον πρωθυπουργό. «Ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 μου είπε ότι έπρεπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδί» είπε, και τόνισε ότι εξέλαβε αυτή τη φράση ως «μια μορφή απειλής να φοβηθώ για να συμπαραταχθώ στην απόφασή του να συνθηκολογήσει. Δεν το πίστεψα ποτέ. Περιμένω να γίνει Ειδικό Δικαστήριο, θα πάω με τα στοιχεία μου», επιφυλάχθηκε ο κ. Βαρουφάκης μοιάζοντας να προσβλέπει σε μια τέτοια εξέλιξη.

Σε σχετική ερώτηση, τέλος, υποστήριξε ότι επιχείρησε να αποτρέψει τον Αλέξη Τσίπρα από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. «Του είπα να μην κάνει δημοψήφισμα αν είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει» και καθώς «έβλεπα πως ήθελε να συνθηκολογήσει, είχα ετοιμάσει κι έναν λόγο για το τι θα έλεγε, αν το ήθελε. Αλλά μου απάντησε πως δεν μπορούσε να πει στον κόσμο ότι θα συνθηκολογήσει», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή