Προτεραιότητα για το Ποτάμι το τέλος του κομματικού κράτους

Προτεραιότητα για το Ποτάμι το τέλος του κομματικού κράτους

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για το αν προτίθενται να διώξουν τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν προσλάβει με κομματικά κριτήρια κάλεσε χθες τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ο Στ. Θεοδωράκης, αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια του κράτους ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στο οποίο θα εστιάζει από τούδε και στο εξής. «Το Ποτάμι έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διάλυση του κομματικού κράτους. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να το καταφέρουμε γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις και επομένως μένει στους πολίτες να αποφασίσουν αν αυτό θα γίνει», είπε, περιγράφοντας έτσι την επιβολή μιας καθολικής αξιολόγησης των υπαλλήλων ως τον κεντρικό όρο που θα θέσει για να μετάσχει σε οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση αν το Ποτάμι είναι και πάλι στη Βουλή.

«Το 2016 είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της κρίσης που διαπιστώνεται σημαντική αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων, προφανώς γιατί η σημερινή κυβέρνηση θέλει επιπλέον κεφάλια για το δικό της κράτος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης (στην 4η οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών), εξηγώντας έτσι γιατί δεν απευθύνει καν την πρόκλησή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Και καθώς αμέσως πριν από εκείνον στο βήμα είχε ανεβεί ο κ. Αδ. Γεωργιάδης και ακολουθούσε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, άδραξε την ευκαιρία. «Αν πραγματικά θεωρείστε μεταρρυθμιστές, να μας πείτε ξεκάθαρα τι σκέφτεστε να κάνετε με το πελατειακό κράτος και τι απαντάτε στη δική μας θέση που είναι να απομακρυνθούν από το Δημόσιο όσοι διαπιστωμένα δεν δουλεύουν», τόνισε.

Το μάλλον απροσδόκητο ήταν ότι η κ. Μπακογιάννη όχι μόνον δεν άφησε την πρόκληση να πέσει κάτω, αλλά στη δική της τοποθέτηση εξέφρασε με αφοπλιστική ειλικρίνεια την άποψή της. Αφού είπε ότι η ίδια πάντα αισθανόταν ότι ανήκε σε μια μειοψηφία της Ν.Δ. που πάλευε να κάνει μεταρρυθμίσεις, ενόσω οι περισσότεροι τις αντιμάχονταν, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ακόμη και σήμερα στη Ν.Δ. «μεταρρυθμιστές δεν έχουμε αρκετούς».

Παραδέχθηκε, επιπλέον, ότι «πράγματι, όπως το είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, λαϊκιστές έχουμε και εμείς στη Ν.Δ.», καθώς ότι «το είδος ανθεί και λουλουδίζει», αλλά κατέληξε με τη διαβεβαίωση ότι «οι μεταρρυθμιστές έχουν πάρει το πάνω χέρι σήμερα και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή