Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη διάταξη για το τέμενος

Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη διάταξη για το τέμενος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικαλούμενος τις θέσεις του κόμματός του, ο εκπρόσωπος των συγκυβερνώντων Κ. Κατσίκης ανακοίνωσε χθες την απόφαση να καταψηφίσουν οι ΑΝΕΛ διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αφορά θέματα λειτουργίας του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα και το οποίο, πάντως, συνυπογράφει ως υφυπουργός άλλο στέλεχος του ιδίου κόμματος, ο κ. Κ. Ζουράρις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΑΝΕΛ επιλέγουν να καταψηφίσουν νομοθέτημα που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και με την περίπτωση του συμφώνου συμβίωσης). Η θετική ψήφος, ωστόσο, άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει συμβάλει στο να μην απορριφθούν από την εθνική αντιπροσωπεία οι επίμαχες ρυθμίσεις.

«Εμείς, συνεπείς στην πάγια πολιτική μας τακτική και θέση μας και σε συνέχεια αυτής, το άρθρο αυτό που αφορά το μουσουλμανικό τέμενος θα το καταψηφίσουμε», είπε ο κ. Κατσίκης στη χθεσινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών, όπου συζητείται το νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί προς τελική ψήφιση αύριο στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος.

«Δεν είμαστε εμείς το πρόβλημά σας για την εν λόγω διάταξη, αλλά οι συνεργάτες σας στην κυβέρνηση, οι ΑΝΕΛ», σχολίασε η κ. Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμενη στον υπουργό Παιδείας, παρουσιάζοντας ορισμένες ενστάσεις επί προβλέψεων της επίμαχης ρύθμισης. «Πάλι κάποιοι άλλοι θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αφού οι συνεταίροι μας δεν γουστάρουν τέτοια και τους αντικαθιστούμε με κάποιους άλλους, πρόθυμους σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε με καυστική διάθεση από την πλευρά του ο κ. Γρ. Ψαριανός (Ποτάμι). «Εμείς καταφέρνουμε να μη λέμε ναι σε όλα, αλλά καταφέρνουμε συγχρόνως και να συμπορευόμεθα. Δεν αποτελούμε πρόβλημα, αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση», απάντησε ο κ. Κατσίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή