Σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης ζητεί η ΔΗΣΥ

Σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης ζητεί η ΔΗΣΥ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας και τις επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της πόλης αναδεικνύουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Λεωνίδας Γρηγοράκος, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

«Μόνο μέσα στους πρώτους μήνες του 2017 έχουν καταγραφεί 22 επιθέσεις εναντίον της διμοιρίας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία σταθμεύει μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και 60 επιθέσεις στον χώρο των Εξαρχείων εναντίον αστυνομικών», αναφέρουν οι βουλευτές στο κείμενο που συνοδεύει το αίτημά τους και ζητούν στη συνεδρίαση της Επιτροπής να είναι παρόντες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων. Οπως επισημαίνουν οι βουλευτές, τα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας και εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι καθημερινά. Ειδικότερα, παραθέτουν ενδεικτικά τη διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών, τις κλοπές και διαρρήξεις, την ανεξέλεγκτη δράση κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, αλλά και τις σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον επιθέσεις των γνωστών – αγνώστων κουκουλοφόρων και άλλων παρακρατικών στοιχείων σε δυνάμεις της αστυνομίας. Σε σχέση με το τελευταίο και μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «να δρουν στο κέντρο της πρωτεύουσας διεθνείς ομάδες αντιεξουσιαστών, να προχωρούν ανενόχλητοι σε καταλήψεις δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, να παρενοχλούν και να εκφοβίζουν πολίτες και να επιχειρούν σχεδόν κάθε μέρα εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.».

Εν τω μεταξύ, σήμερα, 2η Ημέρα Δράσης κατά της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, οι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι PES Activists της Αθήνας και του Πειραιά οργανώνουν μια πολύπλευρη ημέρα δράσης στον πολυχώρο πολιτισμού The Box Athens.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στον σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής με ενημερωτικό υλικό, ακολούθως ενημερωτική καμπάνια στην πλατεία Ελευθερίας και στις 7 μ.μ. ανοιχτή εκδήλωση και παρουσίαση του πανευρωπαϊκού σχεδίου για τη νέα γενιά στο The Box Athens.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή