Παυλόπουλος στο Eurogroup: Οι εταίροι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

Παυλόπουλος στο Eurogroup: Οι εταίροι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλλαγή πολιτικής εντός της ευρωζώνης είναι αναγκαία δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη, και η αλλαγή πολιτικής εντός αυτής είναι αναγκαία είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους την εκπλήρωση και των δικών τους υποχρεώσεων, από τη στιγμή που (η Ελλάδα) έχει εκπληρώσει τις δικές της. 

«Στο επόμενο Eurogroup οι εταίροι μας πρέπει να εκπληρώσουν και τις δικές τους υποχρεώσεις. Αυτό δεν είναι παράκληση ούτε καν αίτημα. Είναι "άσκηση δικαιώματος", για να χρησιμοποιήσω μια νομική έκφραση. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους την εκπλήρωση των δικών τους υποχρεώσεων. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς του κανόνες. Γιατί γίνεται πολύς λόγος περί κανόνων. Κανόνες σημαίνει πρωτίστως να σέβεσαι το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και το ευρωπαϊκό κεκτημένο προβλέπει ότι όταν εκπληρώνεις εσύ τις δικές σου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος. 

Υπογράμμισε, δε, ότι μετά το τέλος της αξιολόγησης «ο δρόμος μας είναι ένας: ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη». Παράλληλα τόνισε την ανάγκη η χώρα να γίνει φιλική προς τις επενδύσεις, και να μειώσει τη γραφειοκρατία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή