ΔΝΤ για χρέος: Αναμένουμε διευκρινίσεις από τους Ευρωπαίους

ΔΝΤ για χρέος: Αναμένουμε διευκρινίσεις από τους Ευρωπαίους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΔΝΤ περιμένει ακόμη τις «διευκρινίσεις» της Ε.Ε. όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ανέφερε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κάνοντας λόγο για μείωση της απόστασης μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η Ελλάδα υιοθέτησε ένα πακέτο ισχυρών μεταρρυθμίσεων, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη να λάβουμε περισσότερες διευκρινίσεις για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους της από τους ευρωπαίους πιστωτές», εξήγησε ο Ράις.

Επισήμανε πως το τρέχον πρόγραμμα θα «επιβάλει ένα σημαντικό επίπεδο λιτότητας στον πληθυσμό της Ελλάδας», προσθέτοντας πως «θεωρούμε πως το (ύψος που θα έχει) το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα κάτω», ώστε η οικονομία να μπορέσει να επανέλθει στην ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε την πάγια θέση του για την πολιτική των «δύο πυλώνων» όσον αφορά την Ελλάδα, δηλαδή, του ισχυρού πακέτου μεταρρυθμίσεων, που ανέλαβε η Ελλάδα και της βιωσιμότητας του χρέους, που είναι θέμα των Ευρωπαίων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή