Καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο

Καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από τον πολιτικό κόσμο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ και την καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου. Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα μέσω ανάρτησής του στο twitter o Αλ. Τσίπρας, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση, ενώ άμεση ήταν η επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διοικήτρια του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού και των συνοδών του. Στο νοσοκομείο μετέβησαν ο Κυρ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Βασ. Κικίλια, η Φώφη Γεννηματά, o Στ. Θεοδωράκης, ο Δημ. Τζανακόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αλλά και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας.

Δήλωση εξέδωσε χθες το βράδυ ο Μάριο Ντράγκι. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δηλώνει τη βαθιά θλίψη του για την επίθεση εναντίον του κ. Παπαδήμου, τον οποίο χαρακτηρίζει «έναν γενναίο δημόσιο λειτουργό της Ελλάδας και της Ευρώπης». «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της ΕΚΤ θέλω να πω ότι οι σκέψεις μας είναι με τον Λουκά, την οικογένειά του και τους συναδέλφους του». «Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Eχθρούς «της πατρίδας και της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε τους δράστες της «άνανδρης επίθεσης» ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που αντέδρασε στην είδηση. «Καταδικάζω με οργή την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., καλώντας την κυβέρνηση και τις αρχές ασφαλείας να κάνουν τα πάντα προκειμένου «να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες». «Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να αποτελέσει πρώτη πολιτική προτεραιότητα», σχολίασε εξερχόμενος από τον «Ευαγγελισμό». Την καταδίκη του εξέφρασε από τις Βρυξέλλες και ο Δημ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η βία και η τρομοκρατία «δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία».

Την επίθεση καταδίκασε και η κ. Γεννηματά, ζητώντας από πολίτες και πολιτικές δυνάμεις «να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας». Aμεση ήταν η αντίδραση και του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος σχολίασε ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι, αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία». «Η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση. Το ΚΚΕ καταδίκασε την επίθεση, σημειώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες «πέρα από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς τον λαό και τα συμφέροντά του». Την καταδίκη τους εξέφρασαν και οι ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας ότι «κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα». «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη, αλλά και οργή για το τρομοκρατικό χτύπημα», αναφέρει η Eνωση Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή