Διαπληκτισμός και κατηγορίες για σεξιστικά σχόλια μεταξύ Συρμαλένιου και Ασημακοπούλου

Διαπληκτισμός και κατηγορίες για σεξιστικά σχόλια μεταξύ Συρμαλένιου και Ασημακοπούλου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονος διαπληκτισμός εκτυλίχθηκε για μία ακόμα φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο με πρωταγωνιστές αυτή την φορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο και την βουλευτή της ΝΔ Αννα Ασημακοπούλου.

Το περιστατικό συνέβη ως εξής: Μετά την ολοκλήρωσης συζήτησης επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε η Αννα Ασημακοπούλου προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά αναφορικά με την έλλειψη τηλεοπτικού σήματος σε ακριτικές περιοχές, η βουλευτής της ΝΔ προχώρησε σε συνολική κριτική προς την κυβέρνηση, αναφέροντας και το θέμα το χρέους.

Στην συνέχεια η κ. Ασημακοπούλου καταγγέλει πως ο κ. Συρμαλένιος της μίλησε υποτιμητικά με αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριος καυγάς. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυρία Ασημακοπούλου έγινε ο εξής διάλογος:

Ν. Συρμαλένιος: Μπράβο. Ωραίο στυλ έχεις.

Α. Μ. Ασημακοπούλου: Σε ενοχλεί το στυλ μου

Ν. Συρμαλένιος: ναι με ενοχλεί.

Α. Μ. Ασημακοπούλου: Σήκω πάνω και πες το δημόσια αν είσαι άντρας. Δεν θα με τραμπουκίζεις μέσα στην Βουλή με αυτό τον τρόπο.

Στην συνέχεια η βουλευτής της ΝΔ απευθύνθηκε προς την αντιπρόεδρο της Ολομέλειας Τασία Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να την προστατεύσει και να επιβάλει την τάξη, λέγοντας της «θα επιτρέψετε κυρία πρόεδρε να μιλούν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο στις γυναίκες;». Η κ. Χριστοδουλοπούλου ζήτησε να μην γίνεται επικληση στην γυναικεία ευαισθησία και παρακάλεσε την κ. Ασημακοπούλου να αποχωρήσει. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή