Κ.Μητσοτάκης: «Πάντα και παντού απέναντι σε κάθε φανατισμό»

Κ.Μητσοτάκης: «Πάντα και παντού απέναντι σε κάθε φανατισμό»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα tweet για την επίθεση ενόπλων κατά χριστιανών κοπτών σήμερα στην Αίγυπτο ανέβασε στο λογαριασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«23 ψυχές χάθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο. Είμαστε πάντα και παντού απέναντι σε κάθε φανατισμό που γεννά τυφλή βία με θύματα αθώους πολίτες», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταδικάζοντας την επίθεση. 

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για την τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορείο που επέβαιναν Χριστιανοί στην Αίγυπτο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την απερίφραστη καταδίκη μας για την τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο. Στέρεη είναι η συμπαράστασή μας προς τον φίλο αιγυπτιακό λαό, καθώς και η πεποίθησή μας ότι τα ανίερα σχέδια των φανατικών εξτρεμιστών θα αποτύχουν.

Όποτε η θρησκεία γίνεται άλλοθι για πράξεις μίσους και βίας, η ανθρωπότητα θρηνεί εκατόμβες νεκρών.  Απέναντι στην τρομοκρατία, το μέτωπο πρέπει να είναι κοινό και αρραγές. 

Ειλικρινή συμπαράσταση και συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή