Σκληρή γλώσσα Καμμένου κατά της Τουρκίας

Σκληρή γλώσσα Καμμένου κατά της Τουρκίας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία επίθεση κατά της Τουρκίας, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, σε εκδήλωση τιμής των μελών της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή το 1974, τα λείψανα των οποίων επιστρέφονται σήμερα στην Ελλάδα.

Εκανε λόγο για «κτήνη που από την απέναντι πλευρά δολοφονούσαν, χωρίς να σέβονται ούτε τις αρχές του πολέμου. Κάτι που συνεχίζουν και σήμερα», και επισήμανε ότι «παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο την ώρα που αποδίδουμε τιμές στους ήρωες. Κάποιοι πίστεψαν ότι θα έπρεπε να σιωπήσουμε και να μαλακώσουν τα πράγματα. Οχι.».

Παραλλήλως, κατά την ομιλία του στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, ο κ. Καμμένος βρήκε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το Κυπριακό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του μητροπολιτικού κέντρου προς τη Λευκωσία: «Ο κυπριακός ελληνισμός έχει τη διαρκή στήριξη όλου του ελληνικού λαού», δήλωσε καταθέτοντας και το τρίπτυχο της εθνικά αποδεκτής λύσης, όπως είπε: ελεύθερη – ενωμένη Κύπρος, με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων.

«Η οφειλή της πατρίδας είναι τη θυσία σας να την κάνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές – και αυτό κάνουμε σήμερα», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος ζήτησε μία «μεγάλη συγγνώμη» από τους ηρωικώς πεσόντες, γιατί «κάποιοι πίστεψαν ότι στο όνομα των καλών σχέσεων θα έπρεπε η θυσία σας να αποσιωπηθεί». Στην πραγματικότητα, βέβαια, «άπαντες επιτέλεσαν εθνική αποστολή, συμμετείχαν σε πόλεμο και όχι σε άσκηση ή σε μυστική αποστολή», σημείωσε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή