Προσκλητήριο από τη ΔΗΣΥ ενόψει συνεδρίου

Προσκλητήριο από τη ΔΗΣΥ ενόψει συνεδρίου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών, που θα συμμετέχουν ενεργά στον δημόσιο διάλογο και στη διαβούλευση για τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενόψει του συνεδρίου στα τέλη Ιουνίου, θέτουν σαν στόχο στη Χαριλάου Τρικούπη. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εγκαινιασθεί η νέα ιστοσελίδα της ΔΗΣΥ, όπου θα παρουσιαστούν οι θέσεις και μέσω της οποίας θα δίδεται βήμα σε όποιον επιθυμεί να καταθέσει την άποψή του σε μια ανοιχτή διαδικασία για τη διαμόρφωση των τελικών κειμένων. Η συμμετοχή στη διαδικασία, αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, θα αποτελέσει σημαντικό δείκτη για τον βαθμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος της βάσης να συμμετάσχει στο εγχείρημα της ΔΗΣΥ, ιδιαίτερα από ομάδες, όπως οι νέοι, που εμφανίζονται να αποστασιοποιούνται από την ενεργό πολιτική. Σε αυτές τις ομάδες, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνους που παραδοσιακά ενεργοποιούνται σε κομματικές διεργασίες, προσδοκά να απευθυνθεί μέσω του διαδικτυακού διαλόγου η ΔΗΣΥ.

Την προσεχή Τρίτη, παράλληλα, διοργανώνεται μεγάλη θεματική εκδήλωση της ΔΗΣΥ σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα για την Παιδεία. Στον απόηχο των κυβερνητικών παρεμβάσεων στο θέμα, θα παρουσιαστούν οι προτάσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και για τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αμέσως μετά, Τετάρτη και Πέμπτη, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά, θα περιοδεύσει σε Λαμία και Λάρισα, στο πλαίσιο των εξορμήσεων στην περιφέρεια. Η κ. Γεννηματά απηύθυνε χθες χαιρετισμό σε συνέδριο της ΚΕΔΕ για τον τουρισμό υγείας στην Ιθάκη και σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την Κεφαλονιά για επαφές με τα τοπικά στελέχη.

O Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Στο θέμα του συνεδρίου της ΔΗΣΥ αναφέρθηκε χθες ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δήλωσε «διαρκώς ενεργός» στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης. «Είναι ευκαιρία να προβάλουμε, να διατυπώσουμε μια πρόταση με νέο λόγο, ένα νέο όραμα και κυρίως μια νέα ελπίδα», δήλωσε (Πρακτορείο 104,9). Εμφανίστηκε, δε, «αισιόδοξος ότι όλα τα στελέχη –από τους πρωταγωνιστές μέχρι τους απλούς ανθρώπους της παράταξής μας σε τοπικό επίπεδο– αρχίζουν και αντιλαμβάνονται την ανάγκη για ενότητα και φυγή προς τα εμπρός».

Στη Χαριλάου Τρικούπη, παράλληλα, διατηρούν υψηλούς τόνους για το ζήτημα της τρομοκρατίας με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Σπεύδουν να υπογραμμίσουν ότι εδώ και καιρό έχουν φροντίσει να επισημάνουν τους κινδύνους που ανακύπτουν από τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή