Υψηλοί τόνοι από Μητσοτάκη

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγώ, πάντως, πρόστιμα δεν πρόκειται να χαρίσω σε κανέναν επιχειρηματία». Το επαναλάμβανε με έμφαση σε όλους τους συνομιλητές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από εκείνη την Παρασκευή που εμφανίστηκε στη Βουλή και ρωτούσε επίμονα τον πρωθυπουργό να του απαντήσει ποιον αφορούσε η χαριστική τροπολογία για το πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ. Τελικά –με λίγη βοήθεια από τον Πάνο Καμμένο– το όνομα του κ. Σαββίδη αποκαλύφθηκε στην Ολομέλεια.

«Εσείς χαρίζετε πρόστιμα, εμείς δεν θα χαριστούμε σε κανέναν», διεμήνυσε από το βήμα των Βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας προ ημερών ο κ. Μητσοτάκης. Απηύθυνε μάλιστα προειδοποίηση ότι ο πρωθυπουργός και οι «νέοι συνοδοιπόροι της διαπλοκής» θα τον βρουν απέναντι. Η υπόθεση του Mega αναζωπύρωσε το μέτωπο που βρισκόταν πρόσκαιρα σε ύφεση. Και η Ν.Δ. δεν προτίθεται να χαμηλώσει τους τόνους επιμένοντας να φωτίζει το κάδρο μιας κυβέρνησης που διαπλέκεται και επιχειρεί να στήσει «παρασύστημα» στα ΜΜΕ και όχι μόνον. Εξάλλου, η στάση του προέδρου της Ν.Δ. υπέρ της επιχειρηματικότητας και κατά της διαπλοκής αποδίδει και δημοσκοπικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σε ποσοστό άνω του 70% οι πολίτες κρίνουν ορθή τη στάση του κ. Μητσοτάκη. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι μισοί είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας στην επίμαχη συνέντευξή του είχε παρέμβει υπέρ του κ. Τσίπρα και κατά του κ. Μητσοτάκη. Για πρώτη φορά δημόσια επιχειρηματίας εκθειάζει τον πρωθυπουργό και βάλει εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κοινοβουλευτικού συστήματος, επειδή επιχείρησαν να βάλουν φρένο στα επιχειρηματικά του συμφέροντα ζητώντας του να πληρώσει πρόστιμα από το λαθρεμπόριο τσιγάρων της εταιρείας ΣΕΚΑΠ που από το 2013 βρίσκεται στην ιδιοκτησία του. Η Ν.Δ. έκανε τότε λόγο για «ολιγάρχες», αλλά δεν σήκωσε παραπάνω τους τόνους. Και τότε και σήμερα υπογραμμίζει ότι η επίμαχη τροπολογία έπρεπε να σταλεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να διαπιστωθεί αν ζημιώνεται το Δημόσιο και να ελεγχθεί ο επιχειρηματίας. Το ίδιο υποστηρίξαν προ ημερών στελέχη της Ν.Δ. στην «ειδική αποστολή» που ανέλαβαν στη Βόρεια Ελλάδα, να κάνουν damage control στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αλλο πράγμα το ποδόσφαιρο και η ιστορία μιας ομάδας και άλλο η πολιτική, ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης την παραμονή της ανάβασής του στη Μακεδονία. Από το βήμα του ΣΒΒΕ κατέστησε ακόμη πιο σαφές ότι η στάση της Ν.Δ. είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. «Δεν πιστεύουμε ότι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες θέλουν να πληρώνουν φόρους και σε άλλους να χαρίζονται εκατομμύρια σε πρόστιμα», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Στην Πειραιώς, οι επίμαχες αποστροφές του κ. Σαββίδη στη συνέντευξη απλώς επιβεβαίωσαν ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε απευθείας γραμμή με το Μαξίμου. Πριν προλάβει να φθάσει στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας ανακοινώθηκε η συμφωνία για την εξαγορά του 20% των μετοχών του Φώτη Μπόμπολα στο Mega προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. που σχολίασε ότι «παλιά και νέα διαπλοκή πάνε χέρι χέρι» με τις ευλογίες της κυβέρνησης, ενώ άφηνε αιχμές για τις διοικήσεις των τραπεζών που ενέκριναν τη συμφωνία. Ονομαστικά αναφερόταν η Πειραιώς και στον κ. Μπόμπολα, διερωτώμενη πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150 εκατ. ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή