ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Να μιλήσει ο Μητσοτάκης με Μέρκελ – Σόιμπλε

Παπαδημούλης: Να μιλήσει ο Μητσοτάκης με Μέρκελ – Σόιμπλε

«Θα περίμενα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης και αναρωτήθηκε: «Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;». Παράλληλα πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούει περισσότερο τον Νίκο Δένδια, παρά τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Εάν είχαν γίνει οι εκλογές στη Γερμανία, η συμφωνία θα είχε κλείσει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης και αφού παρατήρησε πως «όσο πιο γρήγορα έχουμε συμφωνία τόσο καλύτερα», είπε ότι οι ισχυροί παίκτες πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πιέζει με τον τρόπο του να βρεθεί λύση για το χρέος.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)