Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το χρέος»

Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για το χρέος»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού για το πρόβλημα του χρέους καταλόγισε χθες στην κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποφύγει τα πειράματα και να κλείσει την αξιολόγηση στο επόμενο Εurogroup περιγράφοντας ως αυτοκτονική κάθε άλλη εξέλιξη.

«Τάχα δήθεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και θεωρεί ότι το μείζον ζήτημα είναι η βιωσιμότητα του χρέους, αλλά δεν μας έχει πει ποτέ τι ζητάει, ποιες είναι οι προτεραιότητές της και τι περιμένει από τους άλλους να διαπραγματευτούν μεταξύ τους. Δεν σας κάνει εντύπωση γιατί δεν διατυπώνει συγκεκριμένη θέση; Μα δεν έχει, γιατί όσα απετέλεσαν το θεμέλιο της ανάδειξής της στην εξουσία (να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες διαγραφής του χρέους, να γίνει μία διεθνής διάσκεψη η οποία να μας χαρίσει το χρέος) έχουν διαψευστεί, ανατραπεί και αντιστραφεί», είπε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (ΣΚΑΪ) και, σχολιάζοντας το σενάριο ο πρωθυπουργός να προκαλέσει νέα ρήξη με τους εταίρους μη αποδεχόμενος να λάβει την επόμενη δόση, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να… μην πυροβολήσει πάλι τα πόδια της.

Με το ίδιο απαξιωτικό σκεπτικό κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να πάψει να εμφανίζεται ως ντροπαλή παρθένα» και ως τάχα θύμα της σύγκρουσης της Γερμανίας με το ΔΝΤ καταλογίζοντας στην αριστερή ιδεοληψία το νέο αδιέξοδο, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση συμφώνησε πρωθύστερα να επιτυγχάνει πολύ υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2022, γεγονός που υπονομεύει τις δυνατότητες ανάπτυξης. Την κατήγγειλε, τέλος, ότι πανηγυρίζει που πέτυχε τέτοιο υψηλό πλεόνασμα ήδη από το 2016, ενώ δεν είχε αυτήν την υποχρέωση, χωρίς καν να συνειδητοποιεί τον παραλογισμό της να στραγγαλίσει άνευ λόγου την αγορά, απομυζώντας όλη τη ρευστότητα της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή