Κόστος 2,26 εκατ. ευρώ για ένα εξάμηνο λόγω τροπολογίας

Κόστος 2,26 εκατ. ευρώ για ένα εξάμηνο λόγω τροπολογίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόστος ύψους 2,26 εκατομμυρίων ευρώ για ένα εξάμηνο έχει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης τους οποίους επικαλείται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η απόφαση να αλλάξει διάταξη νόμου που ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προέβλεπε ότι η εξέταση των υποψηφίων οδηγών θα γίνεται «εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών».

Η εν λόγω απόφαση επιχειρείται να περάσει με την μορφή τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα προκειμένου να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη, μαζί με νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Η τροπολογία αυτή προβλέπει ότι αν και η κατάργηση των «υπερωριών» ως έξτρα αμοιβής στους εξεταστές των υποψηφίων οδηγών (μηνιαία αποζημίωση 240 ευρώ) θα ίσχυε από αύριο (1/6/2017), η εφαρμογή της μετατίθεται για ένα εξάμηνο, δηλαδή για μετά τις 31/12/2017.

Η κυβέρνηση στην αιτιολογικής της Έκθεση υποστηρίζει ότι η αλλαγή που προωθεί γίνεται «για την διασφάλιση της συνέχειας της εκτέλεσης του έργου τη δοκιμασίας των προσόντων και της συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, την εξυπηρέτηση των υποψηφίων, την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, τη διαφύλαξη των εσόδων του κράτους, μέχρι την ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς διενέργειας εξετάσεων».

Στα αξιοσημείωτα είναι πως με την ίδια ακριβώς αιτιολογική Έκθεση, είχε προταθεί νέα παράταση στις εξτρά αμοιβές, στις 17/6/2016, που τώρα παίρνει νέα εξάμηνη παράταση. Όπως τώρα, έτσι και τότε, «για την διασφάλιση της συνέχειας…» κλπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή