ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέδριο από τον Κύκλο Ιδεών του Ευ. Βενιζέλου

venizelos3

«Η Ελλάδα Μετά» είναι ο τίτλος του πρώτου συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει στις 12 και 13 Ιουνίου ο Κύκλος Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου και, όπως φαίνεται και από τον τίτλο του, στόχος του είναι να διαμορφωθεί μια συνολική πλέον πρόταση για την Ελλάδα των επόμενων ετών.

«Μετά τη δύσκολη εμπειρία της κρίσης, των μνημονίων και της δημαγωγικής ψευδαίσθησης, ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση επιχειρεί να συνθέσει τις προτάσεις που έγιναν σε είκοσι ανοικτές συζητήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις με στόχο την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα ενός ισότιμου κράτους-μέλους της Ευρωζώνης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με τον κ. Βενιζέλο να περιγράφει ως κεντρικό ζητούμενο «οι Ελληνίδες και οι Ελληνες να μπορούν να ξαναονειρευθούν και να υπάρξει ένα νέο εθνικό αφήγημα διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση του 1821».

Το γεγονός δε ότι στο συνέδριο θα μετέχουν προσωπικότητες που προέρχονται όχι μόνον από το χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και αυτόν που πολλοί ονομάζουν ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό Κέντρο προσδίδει ασφαλώς και ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον στο εγχείρημα.

Μεταξύ πολλών άλλων στους ομιλητές του συνεδρίου θα είναι την πρώτη μέρα οι κ.κ. Ν. Αλιβιζάτος, Θαν. Διαμαντόπουλος, Γ. Πανούσης, Ξεν. Κοντιάδης, Στ. Τσακυράκης, Ν. Τέλλης, Μιράντα Ξαφά, Λίνα Παπαδοπουλου, Γ. Προκοπάκης, Γ. Παγουλάτος, Χρ. Χωμενίδης, Στρ. Φαναράς, Λευτ. Κουσουλής, και τη δεύτερη, οι κ. Γ. Καλογήρου, Κ. Καρτάλης, Γ. Βερνίκος, Θαν. Τσαυτάρης, Ανδ. Ανδρεάδης, Θεοδ. Φέσσας, Θ. Βακάλης και Τάσος Γιαννίτσης.