ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Καραμανλή σε Σπίρτζη για το θέμα της ΣΤΑΣΥ

apantisi-karamanli-se-spirtzi-gia-to-thema-tis-stasy-2192956

Απάντηση στον κ. Σπίρτζη έδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή χθεσινές συνεντεύξεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής μεταξύ κάνει λόγο για λαϊκισμό  και συνιστά στον υπουργό να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη σκανδαλολογία.

Αναλυτικά: 

«Καλό θα είναι ο κ. Σπίρτζης να σταματήσει να εμφανίζει τον εαυτό ως αυτόκλητο εισαγγελέα, παρεμβαίνοντας στο έργο της Δικαιοσύνης. Τέτοιου είδους ενέργειες, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, είναι κατακριτέες. Αναγνωρίζεται, άλλωστε, σε όλους το “τεκμήριο της αθωότητας”. Και καλό είναι ο κ. Υπουργός να μην το ξεχνά αυτό.

Του θυμίζουμε ότι για την υπόθεση της ΣΤΑΣΥ δεν έχει ασκηθεί προς το παρόν καμία απολύτως ποινική δίωξη. Αλλά ακόμα κι αν κάτι τέτοιο συμβεί στο μέλλον, ο κ. Σπίρτζης θα πρέπει να σέβεται τον θεσμικό του ρόλο και να μην τις προαναγγέλλει.

Ας σταματήσει, λοιπόν, να κρύβεται πίσω από τη σκανδαλολογία, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά του να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που η Κυβέρνησή του δημιούργησε: Αύξηση των εισιτηρίων από 1,20 ευρώ σε 1,40 ευρώ, περικοπές δρομολογίων κατά 60%, μείωση του διαθεσίμου στόλου των λεωφορείων και τρόλεϊ από 2.400 σε 1.200.

Κύριε Υπουργέ καταλάβετέ το … Το εισιτήριο του λαϊκισμού είναι ακριβό και δυστυχώς το πληρώνει ο λαός».

Τι κατήγγειλε ο κ. Σπίρτζης 

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σπίρτζης κατονόμασε τον προηγούμενο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Νίκο Παπαθανάση, τον οποίο όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, μετά την αντικατάστασή του, διόρισε γενικό διευθυντή του κόμματος.

«Το πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών, που έκαναν έρευνα στα οικονομικά της ΣΤΑΣΥ, βρίσκει ένα έλλειμμα 3,7 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα που έκανε την έρευνα, από το 2011 έως το 2015. Με τα εισιτήρια υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς. Υπήρχε κύκλωμα, λέει το πόρισμα που γέμιζε τα κιβώτια με μελανοταινίες εκτυπωτών, για να επηρεάζει τα κιλά των επιστρεφόμενων εισιτηρίων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Τα πορίσματα εντοπίζουν τις γκρίζες διαδικασίες και τα κενά που υπήρχαν και απλά τώρα το μόνο που γίνεται είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση, να σταματήσουν όλα αυτά που γίνονταν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε όλους τους υπόλοιπους χώρους», υπογράμμισε ο υπουργός.