Χαμηλώνει τον πήχυ για το χρέος ο Αλέξης Τσίπρας

Χαμηλώνει τον πήχυ για το χρέος ο Αλέξης Τσίπρας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το σημαντικό είναι να μη φύγω από τη Σύνοδο Κορυφής με φέσι. Άλλοι φέσωσαν τη χώρα», δήλωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν, υλοποιώντας όσα είχε δηλώσει ότι θα φορέσει γραβάτα μόλις ρυθμιστεί το χρέος, θα φορέσει γραβάτα στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, και ενώ στα διεθνή ΜΜΕ διατυπώνονται μάλλον απαισιόδοξες εκτιμήσεις και παρουσιάζεται και ένα γαλλικό σχέδιο για το θέμα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανοίξουμε καθαρό διάδρομο και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

 

Συμβασιούχοι και απλή αναλογική στους Δήμους

«Ερευνούμε τη δυνατότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ξεκινώντας με μια διερεύνηση για το ποιοι από αυτούς τους ανθρώπους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε τη βούλησή του για εφαρμογή της απλής αναλογικής και πρόσθεσε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ. Ανοίγουμε τη συζήτηση για να εισαχθούν οι αρχές της συνεννόησης και της συνεργασίας».

Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων. Επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, «που στοχεύει στην ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού με στόχευση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει η αυτοδιοίκηση έναν από βασικούς πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας».

«Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο εκκίνησης της διαδικασίας της διαβούλευσης ώστε μέχρι το πολύ στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη», σημείωσε.

 

Απάντηση στις δηλώσεις Τσίπρα για το χρέος έδωσε ο Σταύρος Θοδωράκης

Με ανάρτηση του στο Τwitter ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θοδωράκης, σχολίασε τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός για την διαπραγμάτευση.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένει βοήθεια  από τους εταίρους και υπενθύμισε πως παρά την υπόσχεση που έχει δώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός να φορέσει γραβάτα όταν η διευθέτηση του χρέους θα πραγματοποιηθεί, πλέον ο στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην φύγει με «φέσι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή