Βούτσης: Μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων» θα σημάνει το τέλος της

Βούτσης: Μια Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων» θα σημάνει το τέλος της

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονότατο προβληματισμό για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο εσωτερικό της Ευρώπης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης, κατά την διάρκεια παρέμβασής του σε ημερίδα που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου και την οποία διοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

«Η συζήτηση περί Ευρώπης πολλών ταχυτήτων κρύβει ιδέες, αντιλήψεις και πολιτικές, οι οποίες, εάν εκτεθούν, μόνο επικινδυνότητα μπορούν να δημιουργήσουν. Η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων θα είναι μια Ευρώπη η οποία θα έχει υπογράψει τυπικά ή άτυπα το τέλος της», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης για να συνεχίσει:

«Υπάρχουν αντιλήψεις που θα ήθελαν η Ευρώπη να χωριστεί σε τέσσερις ή πέντε ειδικές οικονομικές ζώνες που η κάθε μία από αυτές θα έχει τα ελάχιστα από πλευράς παραγωγικής διαδικασίας, υπηρεσιών και κυρίως κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, σε σχέση με άλλες χώρες που θα έχουν έναν μόνιμο και θεσμοποιημένο ηγετικό ρόλο σε μια εσωτερική νεοαποικιακή διαμόρφωση της Ευρώπης και της ΕΕ». 

Από την πλευρά του ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αν.Κουράκης ανέφερε: «Εάν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ευρωπαϊκές οικονομίες δεν καταφέρουν να βρουν πειστικές απαντήσεις για το ζήτημα της αντιμετώπισης του χρέους, ιδιωτικού και δημόσιου, τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή