Τα μηνύματα των Ελλήνων πολιτικών για την επίθεση στο Λονδίνο

Τα μηνύματα των Ελλήνων πολιτικών για την επίθεση στο Λονδίνο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον φόβο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Τwitter σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που κόστισε τη ζωή σε 7 άτομα.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε θλίψη και οργή για το συμβάν, καθώς και τη συμπαράσταση του στον λαό της Βρετανίας. «Τα τυφλά χτυπήματα στη Βρετανία μας προκαλούν θλίψη αλλά και οργή. Είμαστε στο πλευρό του βρετανικού λαού αυτές τις δύσκολες στιγμές. Με αποφασιστικότητα & αλληλεγγύη να νικήσουμε την τρομοκρατία και τον φόβο», αναφέρει στην ανάρτηση του ο πρωθυπουργός.

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Ύστερα από εντολή του, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης, Γεώργιος Γεννηματάς διαβίβασε προς την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, «τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την χθεσινοβραδινή βάρβαρη πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, μαζί με τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών».

Την ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης της τρομοκρατίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε παράλληλα τη συμπαράστασή του στους Βρετανούς για την επίθεση.

«3η τρομοκρατική επίθεση σε 3 μήνες στη Μ. Βρετανία. Ολόψυχη συμπαράσταση! Χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε με την τρομοκρατία» ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι σκέψεις μας, στον βρετανικό λαό, στα θύματα και τις οικογένειές τους. Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τις θρασύδειλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ευρωπαϊκοί λαοί “δεν θα τρέξουν, ούτε θα κρυφτούν”», σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Δεν αρκεί να λέμε "δε θα αλλάξουμε τρόπο ζωής". Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό στη ρίζα του. Οργανωμένη ευρωπαϊκή δράση κατά των τρομοκρατών», αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο twitter για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή